El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició demana al Govern explicacions i una investigació per la imputació d’Osàcar
  • CA

El PSC ha instat al president de la Generalitat, Artur Mas, a donar la cara davant els “indicis de delicte” de l’ex responsable de finances de CDC, Daniel Osàcar, imputat avui pel jutge pel desviament de fons als convergents a través del Palau de la Música.

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que, encara que el partit respecta plenament la presumpció d’innocència, davant la decisió del jutge ni Mas ni CDC poden “seguir amagant-se i no dir gens davant una imputació tan greu”.

“Per part de Convergència hi ha hagut un intent deliberat de fugir de les seves responsabilitats”, actitud que ara no pot continuar, ha indicat el socialista, qui a comanda a Mas que expliqui què pensa fer si finalment hi ha sentència contra Osácar.

En aquest sentit, el diputat d’ERC Pere Bosch a instat CDC a obrir una investigació, “han d’obrir un procés i prendre mesures perquè això es repeteixi”, ha assegurat el diputat.

Segons el parer de Bosch, la imputació judicial “clarifica més coses” i ha recordat que això va en la mateixa línia que van expressar en l’informe de la Comissió Parlamentària que va investigar els fets a la primavera i estiu i dos informes de l’Oficina Antifrau i l’Agència Tributària.

Per altra banda, el portaveu adjunt del PPC al Parlament, Pere Calbó, ha qualificat la imputació de “fet gravíssim” i que ha explicat que pel seu grup “deixa en un molt mal lloc a tots aquells que han tingut una defensa aferrissada del responsable de les finances de CDC”.

En aquest sentit Calbó ha detallat que “a qui principalment deixa en evidència és al president de la Generalitat” i per això li ha reclamat que”‘doni explicacions de forma immediata del que suposa la imputació i de què pensa fer”.

Tot seguit, Dolors Camats, portaveu d’ICV, també ha volgut apuntar directament a CDC definint la imputació com la “confirmació de que hi ha un nou cas Palau”. “El Daniel de les llibretes de Millet és Osacar. Ara també ho creu el jutge”, ha sentenciat l’ecosocialista. Camats, però, ha fet una crida directa al president de la Generalitat i màxim responsable de CDC. “On és? Què ens pensa dir i respondre? Fins ara no ha donat ni una explicació”, ha retret la portaveu d’ICV.

Per últim, Alfons López Tena, diputat de SI, ha estat un dels darrers a reaccionar, qualificant de “salt qualitatiu important” la imputació perquè significa que “el jutge considera que hi ha indicis de delicte” a CDC. López Tena, a més, ha reclamat als jutges que “sigui castigat amb tot el pes de la llei” el responsable del finançament irregular “si es confirma”, perquè en temps de crisi “agafar diners públics i de concessionàries d’obres públiques per finançar un partit” és un fet molt greu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa