El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ONU irromp en el debat sobre la ‘turismefòbia’ a Barcelona
  • CA

 

Les Nacions Unides irrompen en el debat sobre la tursimefòbia desfermat a Barcelona després de l’atac d’Arran al Bus Turístic. Ho ha fet a través del secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, que en declaracions a ‘The Guardian’ ha afirmat que l’augment del sentiment anti-turisme és “una situació molt greu que cal abordar de manera seriosa”. Si s’administra correctament, ha dit, el turisme pot ser el “millor aliat” per a la conservació, la preservació i la comunitat.

 

“No s’ha de renunciar a causa de la mala gestió”, ha assegurat Rifai. “Vetllar perquè el turisme sigui una experiència enriquidora tant per als visitants com per als ciutadans que exigeixin polítiques i pràctiques de turisme sostenible, i el compromís de governs i administracions nacionals, locals, empreses del sector privat, comunitats locals i turistes”.

La OMT recomana diversos mètodes per gestionar multituds en destinacions turístiques, com ara encoratjar els turistes a visitar més enllà dels llocs d’interès centrals, diversificar les activitats turístiques, reduir l’estacionalitat i, sobretot, atendre les necessitats de la comunitat local. L’enfocament no hauria de ser, segons diu, simplement aturant els turistes que arriben.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa