L'ONU fa públic el dictamen que demana la llibertat dels Jordis i Junqueras

Ben Emmerson demana a l'ONU que investigui el govern espanyol

El grup de Treball de l'ONU contra les Detencions Arbitràries ja ha fet públic el dictamen que reclama la llibertat immediata d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A l'informe, es demana una indemnització pels presos i es considera que la seva detenció i empresonament és una vulneració dels drets fonamentals, especialment el de llibertat d'expressió. A més, el document insta el govern espanyol a fer una investigació "exhaustiva i independent" del cas a Catalunya.

De fet, aquest dissabte s'ha sabut que l'advocat internacional de Junqueras, Sànchez i Cuixart, Ben Emmerson, ha adreçat una carta a l'ONU per demanar una investigació "completa i independent" de l'actitud del govern espanyol després de "menysprear" aquest informe. A la carta l'advocat assegura que "no es traca d'un error innocent i de bona fe" per part de l'executiu, sinó que és "una manipulació deliberada i deshonesta del procés per desacreditar la mateixa ONU". Així, a través d'aquesta carta Emmerson demana que es desestimin les queixes presentades pel govern espanyol i que s'engegui la investigació que acabaria amb un informe o, "si es donés el cas, una moció de censura contra Espanya al Consell", tenint en compte que "s'estarien violant clarament els principis fundadors de la Carta de l'ONU".

 

En aquest document, ara accessible per a tothom, es pot llegir com el grup de treball explica que considera que la privació de llibertat és "arbitrària" quan "és manifestament impossible invocar un fonament jurídic que la justifiqui" i "quan la privació de llibertat ve de l'exercici dels drets o llibertats garantits pels articles 7, 13, 14, 18, 19, 20 i 21 de la Declaració Universal de Drets Humans i, respecte dels Estats que en són part, pels articles 12, 18, 19, 21, 22, 25, 26 i 27 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics".

Altres motius són "quan la inobservança, total o parcial, de les normes internacionals al dret a un judici imparcial és d'una gravetat tal que confereix a la privació de llibertat caràcter arbitrari" i "quan la privació de llibertat constitueix una vulneració del dret internacional per tractar-se de discriminació per motius de naixement; origen nacional, ètnic o social; idioma; condició econòmica; opinió política; gènere; orientació sexual; discapacitat; que porta o pot portar a ignorar el principi d'igualtat dels éssers humans".

 

Comentaris (16)
federalista Fa 7 mesos
el emmerson altre mamarratxo, mercenari a sou de la burguesia lladre del 3 per cent, perque nomes junqui i els jordis i els altres no son tambe presos politics, ah coi, que no em paguen , nomes paga junki i els jordis jajajajaja
La farsa secessionista se us s'ensorra Fa 7 mesos
Per molt morro que li poseu i molta intoxicació mediàtica, tot l'embull se us s'ensorra. I ho sabeu.
Pais in crescendo de l'antidemocràcia, més estat policial més la justícia polititzada i corrupta. Fa 7 mesos
El govern d'Espanya, si que ha sigut el que ha organitzat l'arrest, i l'empresonament, de manera arbitrària, seguit d'un judici-farsa dels presos polítics de Catalunya. Una vergonya i un fàstic de pais en el segle XXI.
Diari Telepolis Fa 8 mesos
El diari alemany "Telepolis" qualifica que tècnicament espanya ha deixat de ser una democràcia. També hi ha un article "bomba" on publica que va ser Àngela Merkel la que va evitar una massacre el '1-O
Ya habéis perdido secesionistas Fa 7 mesos
Si el secesionismo tiene que recurrir a Telépolis (pura KK) y al bulo de la Merkel para justificar que es de la ONU algo que, evidentemente, no lo es, es que estáis fatal.
//*// Fa 7 mesos
No lo tengas tan claro, listilla. Estais perdiendo terreno, y te jode... Pues te jodes!
Miquel Fa 8 mesos
L'actitud d'Espanya davant l'ONU ha estat sempre hostil. Durant el franquisme, quan hi havia severs advertiments al règim, els franquistes cridaven: "Si ellos tienen UNO (=ONU, en anglès), nosotros tenemos DOS". Celtiberisme pur. I encara dura.
La CCMA no pensa el mateix que tu @BondiaCatalunya Fa 8 mesos
https://www.ccma.cat/324/emmerson-vol-que-lonu-investigui-espanya-per-menystenir-linforme-sobre-els-presos/noticia/2930500/
Hay que acabar por el poder franquista...... Fa 8 mesos
Y si como quieren hacer creer los intoxicadores franquistas, este grupo no es la ONU, ¿por que Francia y Polonia a un requerimiento igual de este grupo, se dieron prisa por soltar a los presos?, claro, ya comprendo, España tienen DOS, dos huevos por cerebro, de ahi su ignorante chuleria, però van a tener de claudicar o marchar de Europa............
JCJ53 Fa 8 mesos
Espanya, un estat a on violadors, pederastes, estafadors i altres amb sentències fermes estan lliures i a on polítics innocents estan privats de llibertat i son repressaliats. Turquia, Rússia, Espanya....Democràcies?
Mane Fa 7 mesos
Por eso, tú puedes opinar,
Es pot ser més farsant però no gaire més Fa 8 mesos
Ben Emmerson ha enviat una carta al Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU ... etc. Evidentment no és una carta a l'ONU, és una carta pràcticament a si mateix, tenint en compte l'amiguisme i conxorxa que es porta amb els seus antics coleguis. Farsant.
BondiaCatalunya Fa 8 mesos
La carta ha estat enviada a: Cap de Procediments Especials, l’Alt Comissionat per als Drets Humans, el Relator Especial per a la protecció dels Defensors dels Drets Humans i al President del Consell dels Drets Humans
fideli Fa 8 mesos
Reino "A por ellos!", mala gent
2019 Fa 8 mesos
te lo ha enviado a ti, que eres "superlisto", pero estas en la mas elevada cima de la imbecilidad.
TPM Fa 7 mesos
Túnel comes los güevos
Si te cojo... Fa 7 mesos
Me comes los güevos 2019 veces, gilipolles!
Joaquim Fa 8 mesos
https://www.ohchr.org/SP/Issues/Detention/Pages/WGADIndex.aspx Se denomina grupo de trabajo de la Onu, será porqué es de la Onu ?
Está en una página de la ONU, pero el grupo no es de la ONU Fa 8 mesos
Sólo hay que ver las funciones. Los integrantes del grupo no son ni empleados ni funcionarios de la ONU, ni cobran sueldo de la ONU y sólo hacen informes considerados en la ONU como meras opiniones.
No engañes Fa 8 mesos
No es que esté simplemente en una página de la ONU. Es que lo fundó la ONU (su Comisión de Dchos Humanos y después lo renovó ampliándole funciones el Consejo de Dchos Humanos, no es el grupo, así, pir ejemplo, el q puede ampliarse funciones). No es un grupo q se autocree y dé funciones y la ONU eche mano de ellos, no: Lo funda la ONU y tiene las funciones q la ONU le da como parte de su sistema (forma parte de la sección Derechos Humanos). Lo que hacen son pasos de la ONU, q ésta cons
Tot es qüestio de temps...... Fa 8 mesos
El grup de treball de la ONU, son els delegats de la ONU per aquests afers, per tant lo que aquest grup digui en nom de la ONU, es com si ho digues la mateixa ONU, i si no temps al temps,..Espanya es vol escapar, però no podrà.....
Al osado ignorante o intoxicador Fa 8 mesos
El grupo pertenece al sistema de la ONU, SÍ es ONU (no es alguien externo contratado o algo así que le trabaje o colabore). Lo fundó la ONU (concretamente la Comisión de Derechos Humanos). El Consejo de Derechos Humanos q sustituyó a la Comisión le renovó el mandato. Es parte de la ONU, es ONU, como lo es cualquier órgano integrante. Cada órgano tiene sus funciones. La ONU es un sistema. Si dice que no es la ONU, tendría que decir q no lo es la Asamblea, ni ningún otro órgano. Absurd
Los grandes intoxicadores en este tema Fa 8 mesos
Son los medios secesionistas ayudados por mamporreros como tu. Este asunto no tiene importancia, ni es de la ONU. Es montar follón, humo y espuma a ver si cuela.
Mamporrero total y fanático intoxicador eres tú Fa 8 mesos
Yo soy andaluz y mi vida personal nada tiene q ver con Cataluña. Es parte de la ONU, clarísimamente. Hasta la wikipedia esoañolista lo reconoce (lo mismo a corto plazo lo cambian jaja). Ve al grupo. Ve al Consejo de Derechos Humanos.
Fart d'hipocrites Fa 8 mesos
...This may not be the end...but it is THE BEGINNING OF THE END!!! No us jubilareu tranquilament Llarena, Marchena i la resta de la purria judicial...
El grup de Treball contra les Detencions Arbitràries .... Fa 8 mesos
.... col·labora amb l'ONU però no és l'ONU ni res semblant. Tot aquest enrenou és res i en res acabarà. Per què sempre s'obliden els mitjans secessionistes de dir a quin organisme de l'ONU ha enviat Emmerson la seva denúncia?. Facil, doncs perquè no l'ha enviat a l'ONU.
Vvv Fa 8 mesos
Com us agrada a alguns ser repressors i carcellers. Salives, oi?=
Carabiner Fa 8 mesos
Doncs, França i Polonia, bé que van correr a deixar a dos presos, quant ca sortir el dictamen. Faci el favor de no intoxicar, ni confondre el seu miserable interès per la veritat.
Pero UK no ha movido un dedo por Assange Fa 8 mesos
Desde 2010 empezaron a salir los informes de este grupo sobre la necesidad de liberar a Assange. Y ni puto caso y no ha pasado nada; bueno sí, Assange ha sido extraditado a USA.
BondiaCatalunya Fa 8 mesos
La carta ha estat enviada a: Cap de Procediments Especials, l’Alt Comissionat per als Drets Humans, el Relator Especial per a la protecció dels Defensors dels Drets Humans i al President del Consell dels Drets Humans