El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Institut de Paisatge Urbà explica la “mala pata” que ha apagat el peveter del Fossar
  • CA

 

Aquest dimecres al vespre  s’encetava la polèmica amb el peveter del Fossar de les Moreres. La flama romania apagada i els responsables del Memorial van trucar a l’ajuntament per solucionar l’anomalia. La resposta fou “presentar una instància” fent la petició. Una resposta que va deixar perplexos els responsables del Memorial. Però aquest matí, els responsables del Peveter, l‘Institut del Paisatge Urbà de Barcelona (IPUB), l’institut de l’ajuntament de Barcelona que s’ocupa del manteniment monumental de la ciutat, han explicat les raons i l’embolic generat per una sèrie de circumstàncies que han titllat de “mala pata”. 

 

De fet, fonts de l’IPUB han detallat que efectivament el peveter roman apagat a l’espera que els tècnics especialistes arreglin una anomalia en el termostat de seguretat. El passat 25 de juliol es va revisar el peveter per l’empresa que s’encarrega del manteniment. Una mena d’ITV que el monument va superar. Ara bé, després de la tempesta de divendres, la mateixa empresa va fer una “ronda de control de danys” i van observar que el regulador de temperatura es bellugava. Es va avisar de l’anomalia dilluns però va funcionar fins ahir dimecres. 

 

L’empresa tenia l’equip especialista en el manteniment del peveter de vacances per poder fer una revisió d’urgència així que els sistemes de seguretat van tallar el subministrament de gas. El peveter tornarà a encendre’s quan els tècnics d’urgència el puguin reparar. A més, la troca encara s’embolica més quan des dels serveis de manteniment del paisatge urbà de Ciutat Vella, la persona que coordina el manteniment del peveter també i que “sap com funciona tot administrativament” també estava de vacances. 

 

D’aquí dedueixen la resposta administrativa de protocol als que van advertir de l’apagada i és que davant qualsevol incidiència es presenti una instància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa