El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme ultima els detalls de la manifestació del 2 de juliol a Estrasburg
  • CA

L’equip d’advocats de Carles Puigdemont i Antoni Comín, escollits eurodiputats per JxCAT el passat 26M, no donen per perduda la possibilitat que tant el president a l’exili com l’exconseller de Salut podran prendre possessió del seu escó durant la sessió plenària de l’Europarlament que tindrà lloc el proper 2 de juliol a Estrasburg. Si bé no donen detalls de com aconseguiran l’acta sense el pas previ de passar per Madrid a jurar o prometre la Constitució espanyola, asseguren que “abans o després seran eurodiputats”. Per contra, l’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras, que ha estat suspès com a diputat al Congrés espanyol, ho tindria més fàcil per acatar la Constitució i per tant, passar la pilota al Parlament europeu sobre la seva condició o no d’eurodiputat tot i estar empresonat a Soto del Real a l’espera de la sentència del judici de l’1-O.  

Al marge de què acabi passant aquest dia, el Consell de la República ultima els detalls d’una mobilització ciutadana que tindrà lloc el proper 2 de juliol coincidint amb la celebració de la sessió plenària. Fonts del Consell han explicat a El Món que aquest divendres ha tingut lloc una reunió per “ultimar els detalls” de la mobilització, que es preveu que comenci a les 8 del matí i “s’allargui durant tota la jornada”. A més de la manifestació, es preparen diverses intervencions polítiques, que tindran lloc “durant la interrupció de la sessió plenària, cap a migdia”, si bé es pretén que la presència de ciutadans al carrer s’estengui a tot el dia. Sobre la ubicació, l’organització treballa amb diversos escenaris que estarien molt propers a la seu de l’Europarlament.  

Els presidents Torra i Puigdemont durant la presentació del Consell per la República a Brussel·les

Els presidents Torra i Puigdemont durant la presentació del Consell per la República a Brussel·les

Pel que fa als suports, el Consell per la República compta amb l’ANC i altres entitats per a l’organització, com Òmnium Cultural, i des del punt de vista polític, JxCAT, ERC, Demòcrates i també Poble Lliure –es va presentar a les eleccions espanyoles tot i que la CUP no ho va fer- ja han expressat el seu suport a la mobilització. Segons l’organització, la formació anticapitalista encara no ha confirmat si s’hi adherirà o no.

El Consell recorda que els tres eurodiputats independentistes han aconseguit més d’un milió i mig de vots, i exigeix que es doni compliment a la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Comitè de Drets Humans de l’ONU l’alliberament tots els presos polítics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La Colau ha dicho que no puede ir. a desembre 05, 2020 | 05:53
    La Colau ha dicho que no puede ir. desembre 05, 2020 | 05:53
    Ahora ,los apesebrados descerebrados , ya dais pena.
    • Icona del comentari de: La Colau ha dicho que no puede ir. a desembre 05, 2020 | 05:53
      La Colau ha dicho que no puede ir. desembre 05, 2020 | 05:53
      Ahora ,los apesebrados descerebrados , ya dais pena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa