El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’eurodiputat Matt Carthy lamenta la “hipocresia” dels líders europeus amb Catalunya
  • CA

L’eurodiputat irlandès Matt Carthy ha sigut l’únic que en l’inici de la legislatura al Parlament Europeu ha pogut intervenir i ha denunciat que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras no poguessin participar al ple. En declaracions a l’ACN després de la seva intervenció, Carthy ha lamentat la “hipocresia” dels líders europeus que volen defensar els valors de democràcia i drets humans arreu del món però després mantenen “silenci” sobre Catalunya.

“Tajani ha començat el seu discurs descrivint el Parlament Europeu com la casa de la democràcia. Si fos el cas, els vots de tothom haurien de ser iguals i no podria haver-hi barreres judicials o administratives per evitar que algú representi la voluntat de la gent”, ha dit. 

Dos millions de vots

“Dos milions de catalans van votar els seus eurodiputats i tenen tan dret a ser representats com els que em van votar a mi”, ha assegurat l’irlandès, del Sinn Féin. Carthy, que forma part de la plataforma de Diàleg UE-Catalunya, ha dit que els líders europeus i la UE “perjudiquen la seva pròpia habilitat de parlar de democràcia, estat de dret o drets humans arrel del món” amb l’actitud davant de l’independentisme català. 

Per l’eurodiputat, el “silenci” de Tajani aquest dimarts, després que ell l’interpel·lés directament sobre la qüestió, és “ensordidor”. “Si fos a Sud-Amèrica o el Pròxim Orient, escoltaríem lliçons dels líders europeus”, ha lamentat. Segons ell, que la UE no digui res és un “mal favor al poble europeu” perquè fa “impossible” que pugui contribuir a construir pau i democràcia en altres parts del món. “La gent ens veu com hipòcrites”, ha avisat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa