El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat supervisarà els comptes catalans a partir de dimecres
  • CA

 

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) recull aquest dissabte la mesura aprovada per la Comissió Delegada d’Assumptes Econòmics per supervisar els comptes de Catalunya, amb la finalitat de suspendre les transferències del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) si es fan servir fons públics per sufragar les despeses d’organització del referèndum d’independència que el Govern vol celebrar el proper 1 d’octubre.

La mesura, l’entrada en vigor de la qual és “immediata”, segons es recull en el document publicat, estableix que l’interventor general de Catalunya haurà de remetre tots els dimecres el certificat final al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, començant dimecres vinent, 26 de juliol. La decisió governamental va ser anunciada aquest divendres pel portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo.

 

Méndez de Vigo va explicar que es tracta d’una proposta del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques d'”impedir que la Generalitat pugui tramitar expedients de despesa destinats a finançar el referèndum il·legal de l’1 d’octubre“, cosa que ja va ser rebutjada pel Tribunal Constitucional en anul·lar les partides del pressupost català destinades al referèndum.

Segons Méndez de Vigo, el control dels comptes de la Generalitat es justifica perque, malgrat la prohibició de destinar diners públics a l’organització del referèndum, els responsables del govern català han anunciat la seva voluntat de seguir endavant amb la celebració. “Si un Govern vol utilitzar els diners per a altres coses que, a més, són il·legals hauran de ser ells qui ho sufraguin, perquè no ho sufragaran amb els diners de tots els catalans“, va subratllar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa