L'Estat protesta al Consell de Drets Humans de l'ONU per l'informe dels presos polítics

"És una campanya d'intoxicació", diu el seu representant en el plenari davant les crítiques d'UNESCOCAT

Un representant d'Espanya ha protestat al plenari del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides per l'informe del grup de treball de detencions arbitràries que demanava l'alliberament dels independentistes en presó preventiva i ha assegurat que l'òrgan està "desacreditat". "És una campanya de desinformació i intoxicació", ha dit el secretari de l'ambaixada espanyola, Pablo Nuño Garcia a Ginebra. Nuño ha intervingut al final de la jornada per replicar a la intervenció de l'UNESCOCAT d'aquest dilluns al migdia en què reclamava a l'Estat complir amb la resolució del grup de treball. Segons el representant espanyol, l'informe té "un cúmul d'errors fàctics i judicis parcials" i creu que "genera dubtes" sobre la "imparcialitat" de l'òrgan.

Nuño ha defensat els líders independentistes acusats de "greus delictes" pels esdeveniments del setembre i octubre del 2017 ha tingut "totes les garanties processals, inclosa la publicitat" amb la retransmissió en directe de "la integritat" del judici al Tribunal Suprem.

Nuño ha començat la seva rèplica acusant l'UNESCOCAT d'haver fet declaracions sense "rigor" sobre el cas de l'1-O. També ha recriminat al centre que hagués perdut "l'estatut UNESCO" per "la realització d'activitats de propaganda política". El centre ha admès a l'ACN que ja no compten amb aquesta distinció, però asseguren que van ser les autoritats espanyoles i no la UNESCO qui la va retirar. "Tenim una via directa de treball amb la UNESCO", expliquen.

El diplomàtic espanyol no només ha criticat el contingut de l'informe del grup de treball vinculat a l'ONU, sinó també "les formes" per realitzar-lo i publicar-lo. Nuño retreu a l'òrgan haver "violat el mètode de treball" i no "respectar els terminis" d'entrega. "El cas va ser filtrat a la premsa", ha reblat.

Des d'Òmnium Cultural neguen haver fet la filtració i asseguren que no tenien l'informe quan es va publicar als mitjans. Així, acusen mateix govern espanyol d'haver-lo filtrat.

 
 

Comentaris (10)
@Estem en las mateixes....o tot o res.... Fa 7 mesos
Que no t'assabentes. Que els que parlen no són delegacions ni de l'ONU ni de la UNESCO. Que aquesta és una bola que el secessionisme tracta de colar: Unescocat és un xiringuito secessionista que adopta símbols i nom i tal perquè sembli que és la UNESCO, però no ho és.
Europa comença al nord de la Marca Hispanica..... Fa 7 mesos
Marroc del Nord, hauria de anar fen una sol·licitut per entrar com a membre de la Unió Africana, per que d'Europa els foteran al carrer......
POST DATA Fa 7 mesos
Graves delitos? Quins? Votar? Convocar un referèndum, que no és delicte? Consulteu l'article 1 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que forma part del dret intern d'escanya segons els articles 96 i 10.2 CE.
Ni l'ONU ni la UNESCO han dit res Fa 7 mesos
De fet UNESCOCAT, tot i el nom altisonant, no és la UNESCO encara que participa a títol privat amb l'organisme. És com si dir-li a un teatre Teatre Nacional de Catalunya convertís Catalunya en una nació. No, només és una manera fantasmagòrica de fer un "com si fos una nació".
Estem en las mateixes....o tot o res.... Fa 7 mesos
Llavors si la ONU o la UNESCO, a traves de delacións seves, no son valits, a Espanya el tribunal Constitucional TAMPOC, per que estan la majoria caducats en el seu càrrec, i son partidistes al tenir o haver tingut carnet de partit polític....per tant, no els hi tenim de fer cas.....
Espanya es un pais democratic?,.. De què? Fa 7 mesos
Un estat que te a la presó, ilegalment, als dirigents pacifistes de una regió del seu estat, elegits per la amplia majoria de la població, amb acusacions de un grup minoritari, xenofob, feixiste de extrema dreta, que l'han estat televisant, per vergonya del mon i de la historia.
Lia Fa 7 mesos
Osti amb aquest nom "Nuño" ja es veu de on deu venir...deu ser descendent directe dels tercios de Flandes...ojo a la noblesa de Caspanya que no vol perdre la mamella...
Veurem per on tira Europa, estan en la corda fluixa si afluixen lo dit. Fa 7 mesos
Si un cop la UNO i la UNESCO han dit per escrit i públicament, lo que han dit, i ara es plegan als interessos imperialistes de Espanya,..."apaga y vamonos", s'haura acabat la Europa democràtica com a referent mundial.
Pepet de Vallmanya Fa 7 mesos
ejPPaña és un estat "canalla" ...
Loli Fa 7 mesos
Veig Espanya fora de la ONU i de la UE i distanciada del món altre vegada com la época del Franquisme dictador assassí
Nada nuevo, vulgares delincuentes. Fa 7 mesos
Idénticos al abogado terrorista y al sindicalista asesino; lo dicho sólo son vulgares delincuentes.
Cavernicolas con dos huevos por cerebro..... Fa 7 mesos
Reflejas justo lo que eres,.."piensa el ladrón, que todos son de su condición".....