El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat critica que el PSOE vulgui “premiar el secessionisme” per fer propostes per Catalunya
  • CA

El portaveu del Govern i ministre d’Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo, ha qualificat aquest dimarts d’“ocurrència” la proposta del PSOE perquè l’Estat faci una quitança del deute de Catalunya, ja que, segons ha recalcat, en aquest moment hi ha un “desafiament secessionista” damunt la taula i “sembla” que amb aquesta iniciativa els socialistes “volen premiar els secessionistes”. Així s’ha pronunciat, en una entrevista a TVE, després que el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, qualifiqués de “raonable” fer una quitança del deute, una mesura que, segons va dir, formaria part d’un ventall de propostes per desbloquejar la situació actual.

Méndez de Vigo ha subratllat que aquesta mesura va contra un principi “fonamental” per a l’Executiu del PP, que és la igualtat de tots els espanyols i ha preguntat als socialistes si estan disposats a treure només el deute a Catalunya o també ho farien amb més regions. “Em sembla un sense sentit perquè en aquests moments, on hi ha un desafiament secessionista, sembla que el PSOE el que vol és premiar els secessionistes: van contra la llei i a sobre els trec el deute“, ha afirmat, per afegir que el PSOE va d'”ocurrència en ocurrència” després de plantejar fa uns dies l’anomenada “plurinacionalitat“.

 

 

LA PLURINACIONALITAT

 

En aquest sentit, el ministre ha assenyalat que la plurinacionalitat “recorda al règim de Bolívia” i ha subratllat que la “porten a Europa” dient que és el règim “d’aquelles nacions sense Estat” posant a Alemanya com a exemple. Segons ha explicat, a Alemanya només hi ha un poble, que és l’alemany, i “no hi ha nacions sense Estat”, ja que Baviera “és un Estat lliure associat” però “no és una nació sense Estat”. Méndez de Vigo ha assegurat que, un cop que el PSOE ha dit de manera “clara” que està amb el Govern de Mariano Rajoy per impedir el trencament de la llei” davant el referèndum, ara hauria de deixar de “fer ocurrències” perquè això “al final crea certa confusió” i sembla que “preval a aquells que van contra la llei”. “Per això, aquesta proposta de fer una quitança del deute a Catalunya, sense explicar què farà amb els altres deutes, em sembla que és una mala idea”, ha abundat el ministre d’Educació, Cultura i Esport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa