El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat assegura que la Generalitat no té lloc per ubicar els 4.500 refugiats que proposava a la UE
  • CA

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat la Generalitat no té lloc per ubicar els refugiats que proposava a la Unió Europea. El passat mes de març, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar una carta al comissari europeu d’Immigració on mostrava la seva disposició per acollir 4.500 refugiats en un esforç conjunt entre la Generalitat i els ajuntaments. Durant la sessió de control, el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà ha preguntat a la vicepresidenta sobre la crisi migratòria i ha assegurat que la gestió de l’executiu espanyol sobre aquest tema “també genera desafecció dels catalans vers Espanya”. Sáenz de Santamaría ha defensat la tasca de l’executiu espanyol i ha criticat la Generalitat. “És molt fàcil fer discursos o enviar cartes però la gestió és més difícil“, ha manifestat. La vicepresidenta defensa que segons les dades d’acollida, la Generalitat només ofereix 301 places, de les quals 91 “no compleixen els estàndards mínims”. “On pensaven reubicar els 4.200 restants?”‘, s’ha preguntat.

El diputat del PDeCAT, Jordi Xuclà, ha criticat que l’estat espanyol s’havia compromès davant la UE a acollir 17.337 refugiats a data 27 de setembre de 2017 i que, fins ara, només n’han acollit 1.488. Xuclà ha recordat que la Generalitat -conjuntament amb els ajuntaments- s’havia ofert davant de les institucions europees per acollir 4.500 refugiats i que “està a punt” per fer-ho.

 

Xuclà, però, ha lamentat que aquesta oferta va topar amb el rebuig de l’executiu espanyol. “Esperem que compleixi els objectius a data del 27 de setembre, quatre dies més tard els catalans votarem i exercirem la democràcia“, ha dit Xuclà, que afirma que la política migratòria de l’Estat genera “desafecció” dels catalans vers Espanya.

 

La vicepresidenta del govern espanyol ha criticat Xuclà “per barrejar refugiats i referèndum“, ha defensat la tasca feta per l’Estat en matèria migratòria i ha dit que el problema “no és exclusiu del govern espanyol ni recau només en el govern espanyol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa