L'Estat adverteix per carta als ajuntaments que han de garantir el "respecte a la legalitat"

El govern de Madrid reacciona així a la trobada de més de mig miler d'alcaldes en l'acte per la independència que va celebrar dissabte l'AMI

 

El secretari d'Estat per a les Administracions Territorials del govern espanyol, Roberto Bermúdez de Castro, ha enviat més de 1.500 cartes als funcionaris que estan al seu càrrec a les 993 entitats locals de Catalunya, segon publica 'El Periódico de Catalunya'. Amb les cartes Bermúdez demana la seva "col·laboració" per garantir "el respecte a la legalitat" davant de qualsevol intent de les corporacions municipals o supramunicipals d'impulsar accions que permetin celebrar el referèndum de l'1-O.

 

 

El text va dirigit als 947 ajuntaments, les quatre diputacions provincials i els 42 consells comarcals de Catalunya. Els destinataris són tant els secretaris com els interventors. Bermúdez de Castro subratlla que la convocatòria del referèndum d'independència per part del Carles Puigdemont "atempta" contra la Constitució i l'Estatut, com "ho ha assenyalat el Tribunal Constitucional", que "ha prohibit expressament la continuació del denominat procés constituent a Catalunya i de qualsevol acte preparatori del referèndum".

 

Comentaris