El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’esquerra independentista demana una “ofensiva per recuperar drets” sense el Parlament
  • CA

 

Col·lectius de l’esquerra independentista han acusat el Govern i la Mesa del Parlament de no treballar per l’exercici de l’autodeterminació a Catalunya i han cridat a fer de la Diada de l’11 de Setembre “el toc d’inici d’una ofensiva popular per recuperar drets”.

 

“Aquesta ofensiva no pot passar pel Parlament, sinó que passa per la gent, passa per la classe treballadora i passa als carrers dels nostres pobles i ciutats”, han reivindicat en un comunicat conjunt d’aquest dilluns, Alerta Solidària, Arran, CUP, Endavant, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (Sepc) i Coordinadora Obrera Sindical (SOC).

 

Aquestes organitzacions han assegurat que “l’autodeterminació dels Països Catalans és la pedra angular que dona coherència al projecte de transformació social i econòmica profunda” que necessita la societat, per la qual cosa veuen necessari superar les institucions.

 

“Ni la Mesa del Parlament ni el Govern de la Generalitat estan disposats a plantar cara ni a ser veritablement útils no només per exercir l’autodeterminació, sinó per recuperar drets socials”, han criticat.

 

Davant d’això, han reclamat focalitzar la seva activitat en l’autodeterminació, perquè consideren impossible l’encaix a Espanya i “una quimera” negociar amb l’Estat.

 

Veu en via morta els intents d’algunes comunitats autònomes d’aconseguir un finançament millor i més competències, i adverteix que l’Estat “només deixa obert el camí de la recentralització i la repressió contra qualsevol intent de defensar els drets polítics, econòmics i socials” de les classes populars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa