El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Espanya “viva i orgullosa” de VOX s’entrega en cos i ànima contra l’independentisme
  • CA

 

Els independentistes han estat diana de VOX aquest dimarts al vespre en l’acte que el partit d’ultra dreta ha celebrat a la Plaza de Toros de Las Rozas, i al que han assistit més de 5.000 persones, segons els propis organitzadors. L’objectiu del partit que lidera Santiago Abascal era aprofitar la seva absència forçada en el debat a quatre que es retransmet aquesta nit a Atresmedia. I vaja si l’han aprofitat… El partit d’ultra ha tret els seus pesos pesants: han acompanyat a Santiago Abascal, el candidat de VOX a l’alcaldia de Madrid, Javier Ortega Smith; la candidata de VOX a la presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, i el vicesecretari de Relacions Internacionals de VOX, Iván Espinosa.

 

Cares de sorpresa entre els periodistes internacionals que cobrien l’acte. “Això és una bogeria”, repetia insistentment en anglès un d’ells, mentre veia com els assistents cridaven ‘Presidente’ quan parlava Abascal i enarboraven centenars de banderes espanyoles. “Vivim un moment d’emergència nacional”, ha començat destacant el líder del partit d’ultra dreta, que seguidament ha denunciat la “manipulació que fan els mitjans” del seu discurs, així com la “demonització i violència” que, al seu parer, pateixen. A més, ha aprofitat per carregar contra PP, PSOE, Ciutadans i Podemos pel debat d’aquest dilluns a TVE: “No van dir res de la derogació de la Llei de Memòria Històrica, ni de la Llei de Violència de Gènere”, i ha advocat de nou per l’aplicació del 155 i per la “dissolució dels Mossos”, així com per la intervenció de TV3.

 

Però qui més crítiques ha rebut per part d’Abascal ha estat el líder del PSOE, Pedro Sánchez. “No ens hem de justificar davant de qui mereix totes les acusacions”, ha assegurat, per avisar el president del govern espanyol que VOX no permet que “cap lliçó” seva ni del seu partit, que “no és ni obrer ni espanyol”. “L’única alternativa a l’esquerra i els independentistes es diu VOX, perquè els altres no s’atreveixen”, ha insistit. Abascal ha dedicat gran part del seu discurs, no especialment llarg, a carregar contra l’independentisme, però també han rebut “les feminazis” i “els progres”. 

Javier Ortega Smith, Santiago Abascal i Rocío Monasterio a la Plaza de Toros de Las Rozas
Javier Ortega Smith, Santiago Abascal i Rocío Monasterio a la Plaza de Toros de Las Rozas | Europa Press

 

La Reconquista

 

“Benvinguts a la Reconquista”. Així ha començat la seva intervenció Javier Ortega Smith, candidat de VOX a l’alcaldia de Madrid, qui ha dit que “fa quatre dècades ens van enganyar i ens van dir que els espanyols seríem iguals davant la llei”. Seguidament s’ha referit concretament a l’independentisme: “Ens van dir que la sobirania era de tots els espanyols, i és mentida, perquè han permès un cop d’Estat a Espanya”, i ha deixat clar que “el 28-A recuperarem la sobirania nacional del poble espanyol”.

 

Els assistents estaven del tot entregats. Xiulaven fortament quan apareixien Ana Pastor, Antonio García Ferreras, Pablo Echenique, Irene Montero i Pablo Iglesias en els vídeos inicials, tot i que els més forts se’ls ha endut Gabriel Rufián. Alguna pancarta on s’hi llegia “Gibraltar española”, moltes banderes espanyoles i marxandatge espanyol de tot tipus: des de barrets, braçalets, cordons blancs i vermells a les sabates, cares pintades, cinturons, de tot, “por España”, com resa el lema electoral del partit d’ultradreta.

 

 

 

“Puigdemont a prisión”

 

La candidata de VOX a la presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha fet un discurs especialment centrat en l’independentisme català. Després de lloar el cos de la Guàrdia Civil, Monasterio ha afirmat que “Sánchez és un titella dels independentistes” i que el seu partit és “la resistència davant dels separatistes”. “Som la garantia que els colpistes siguin jutjats i que passin molts anys a la presó, pel que han fet a tots els espanyols”, ha dit en referència als presos polítics, i seguidament els centenars de persones que hi assistien com a públic han començat a cridar “Puigdemont a prisión”. “Ens tenen por perquè no pararem fins frenar el cop d’Estat”, ha conclòs Monasterio.

 

Contra els “progres”

 

Per la seva banda, el vicesecretari de Relacions Internacionals de VOX, Iván Espinosa, ha fet un discurs molt centrat en el que ell ha anomenat com a “progres”. “S’ha acabat la ganga progre de creure’s que tenen l’hegemonia cultural, i de tenir-nos callats”, ha dit, abans d’assegurar, en to irònic, que “hi ha un complot dels progres perquè guanyem aquestes eleccions”. “No permeteu que els progres es burlin de nosaltres, defenseu-vos”, ha reclamat als assistents, abans d’acabar cridant “VOX és la tempesta”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa