El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’editora Carme Balcells ven el seu arxiu al Ministeri de Cultura
  • CA

L’agent literària Carmen Balcells, una de les més influents en la literatura catalana, espanyola i llatinoamericana, ha venut el seu arxiu al Ministeri de Cultura per tres milions d’euros, segons han confirmat fonts de la seva agència.Segons ha avançat el diari Público, l’arxiu de Balcells ja és A Alcalá de Henares (Madrid), seu de l’Arxiu General de l’Administració. En total, són 2,5 quilòmetres de documents que ella tenia en tres magatzems a Barcelona i Cervera.

Els documents inclouen tota la història de l’agència des de 1954 fins a l’actualitat. Conté manuscrits i documents dels premis Nobel Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez, Pablo Neruda, Vicente Aleixandre i Camilo José Cela, a més de diversos premis Cervantes i la correspondència d’aquests autors. També hi ha adquisicions de Balcells mateixa, com l’arxiu de Paul Bowles.

Tot i que tota la documentació està ordenada, ara haurà de classificar-se segons els criteris arxivístics actuals. Fonts del Ministeri de Cultura han lloat la decisió de Balcells, que ha venut el seu arxiu per un preu molt per baix del que es pagaria al mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa