L'Audiència Nacional cita Joan Coma a declarar el 24 d'octubre

El Ministeri Públic veu "indicis de criminalitat" en la conducta del regidor de l'Ajuntament de Vic acusat d'incitar a la sedició

 

 

L'Audiència Nacional ha citat a declarar el 24 d'octubre en qualitat d'investigat el regidor de Capgirem Vic-CUP a l'Ajuntament de Vic Joan Coma per un presumpte delicte d'incitació a la sedició

El jutge Ismael Moreno ha atès la petició del fiscal Vicente González Mota que veu "indicis de criminalitat" en el fet que Coma demanés la desobediència davant les institucions espanyoles en el transcurs d'un ple municipal.

 

 

El ple, celebrat el 9 de desembre del 2015, va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament. El Ministeri Públic considera que el regidor va fer uns pronunciaments que de "cap manera poden qualificar-se com espontanis o individuals".

El fiscal també considera que aquests pronunciaments es van proferir de manera pública per una autoritat, que demanaven la desobediència a resolucions judicials i que van tenir "un abast més enllà de les intencions". 

El fiscal sosté que "la declaració pública" que va fer Coma "incitant a impedir fora de les vies legals l'aplicació de les lleis i el compliment de les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional" revesteix els requisits del delicte de sedició.

 

Comentaris