El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’atur, principal preocupació dels catalans
  • CA

L’atur i la precarietat laboral són els principals problemes per gairebé dos de cada tres catalans (62,7%), segons es desprèn de la primera enquesta de l’any feta pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat.

La desocupació continua així sent la principal preocupació, cosa que es manté invariable des del començament de la crisi econòmica, tot i que hi ha un petit descens respecte a l’anterior sondeig de tardor quan el percentatge era del 66,3%.

Després de l’atur, les principals preocupacions per als catalans són, per aquest ordre: el funcionament de l’economia (37,4%), la immigració (23,1%), la insatisfacció amb la política (16,5) i les relacions Catalunya-Espanya (14,4%).

CiU pot solucionar millor els problemes

En aquest sentit, el 27,8% dels enquestats creu que CiU és el partit que pot respondre millor a aquests problemes, respecte del 4,9% que es decanta pels socialistes, el 3,8 que apostaria pel PP, el 2,3 que optaria per ICV-EUiA, el 2,0% per ERC, l’1%, per SI i el 0,3%, per C’s.

El sondeig destaca també que el 75% dels enquestats considera que la situació de l’economia catalana és dolenta o molt dolenta, percentatge que puja al 87,9% quan es pregunta per l’economia espanyola, el que en els dos casos suposa un petit augment respecte al baròmetre de tardor.

Tot i això, tot i que el 59,7% dels enquestats ha opinat que la situació econòmica de Catalunya és pitjor que la de fa un any, la majoria és optimista amb vista al futur: el 39,6% creu que l’economia millorarà, el 33,1%, que estarà igual i el 19,1%, que empitjorarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa