El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Associació espanyola de guàrdies civils critica que es recorri a ells al Prat quan se’ls vol “fer fora de Catalunya”
  • CA

 

L’Associació Espanyola de guàrdies civils (AEGC) ha criticat aquest dijous que el Ministeri de l’Interior recorri a ells per solucionar “el conflicte privat” entre els treballadors d’Eulen amb la seva empresa i AENA en l’aeroport de Barcelona-El Prat, i que ho hagin de fer quan “fa uns dies” se’ls volia “fer fora de Catalunya”. En un comunicat, l’AEGC al·ludeix a la concentració convocada per la CUP el passat 31 de juliol davant de la caserna de la Guàrdia Civil del barri de Gràcia de Barcelona per la col·laboració d’aquest cos en “la repressió de la lluita democràtica de Catalunya per realitzar un referèndum”.

  

 

 

“No podem evitar recordar que ara recorren a la nostra eficàcia, però que som els mateixos que fa uns dies ens volien fer fora de Catalunya”, exposa l’associació de guàrdies civils en el comunicat, i en el qual denuncien també que els agents de la Guàrdia Civil són els “pitjor pagats” dels cossos de seguretat de l’Estat, “molt per sota dels mossos i resta d’integrants de les policies autonòmiques”. “Ara, després d’haver pres la decisió de privatitzar uns serveis”, apunta l’AEGC en referència a la situació al Prat, “ens demanen als guàrdies civils que siguem la solució a aquest conflicte laboral”.
 

“La Guàrdia Civil patirà la ira”

 

L’associació augura que seran els agents de la Guàrdia Civil els que “patiran les ires d’uns treballadors que veuran als agents com els seus enemics en aquest problema” si finalment han de suplir als treballadors de seguretat d’Eulen. “Som conscients que recorren al nostre servei pel trastorn que estan patint tots els ciutadans que aquests dies intenten agafar un avió per gaudir de les seves vacances, però també és la nostra obligació exigir més respecte a la nostra feina”, apunta l’associació, assenyalant la ‘privatització’ de la seguretat en els aeroports com l’origen del conflicte al Prat. “És el que té substituir als guàrdies civils de llocs clarament de servei públic, com acabarà passant als Centres Penitenciaris on també s’ha privatitzat part de la seguretat”, denuncia l’AEGCen el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa