El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC irromp a les cues de l’Aeroport del Prat per demanar la independència
  • CA

 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha irromput aquest dilluns en les cues de l’Aeroport del Prat provocades per la vaga dels treballadors de l’empresa de seguretat Eulen, i ho ha fet per reclamar la independència i denunciar la mala gestió de l’Estat. La campanya de l’entitat sobiranista tenia l’objectiu de posar de manifest que escenes com les que es viuen a l’aeroport de Barcelona aquests últims dies són responsabilitat d’Aena, una empresa que opera des de Madrid. En els fullets informatius que han repartit els voluntaris, una frase reproduïda en català, castellà i anglès diu: “Potser ara entens per què molts catalans direm sí”, en al·lusió al referèndum del dia 1 d’octubre.

Els papers repartits per l’ANC també expliquen que “Eulen gestiona 27 aeroports però només fa vaga a Barcelona” i que “Eulen és l’empresa espanyola amiga del govern de Madrid a qui Aena subcontracta la seguretat de l’aeroport, i que ofereix unes condicions laborals pèssimes al seu personal”. Alhora, s’assegura que “Aena gestiona malament i de manera opaca l’aeroport del Prat”, i que “si perds el temps i l’avió a Barcelona és perquè algú de Madrid t’ha de solucionar el problema: Espanya és l’únic país del món on un ministeri gestiona 46 aeroports de manera centralitzada“. 

 

El membre del secretariat nacional de l’ANC Enric Blanes ha denunciat des de l’aeroport que “hi ha una discriminació objectiva de la ciutadania catalana i de les empreses turístiques del país per aquesta gestió centralitzada de l’Estat, que acaba només perjudicant l’aeroport del Prat”. Per aquest motiu, ha exigit “una solució davant la incompetència del govern espanyol, que no es mereix governar-nos, perquè és incapaç“. L’acció informativa ha acabat amb crits de “votarem”, “no més cues” i “independència”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa