El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC i la Intersindical reuniran els funcionaris per tranquil·litzar-los davant l’1-O
  • CA

 

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i la Intersindical han convocat pel 10 de juliol una assemblea oberta de funcionaris per esvair dubtes i pors de cara a l’1-O. Es tracta d’una assemblea que la sectorial de funció pública de l’ANC i la Intersindical fa temps que preparen, i que veuen amb més sentit després dels interrogatoris per part de la Guàrdia Civil, que es van revelar dimecres. Segons ha explicat el president de l’ANC, Jordi Sánchez, en declaracions a RAC1, a part dels organitzadors, hi han convidat els líders de les entitats sobiranistes i representants dels partits a favor del referèndum, ha explicat Sánchez.

 

“És un acte que vol donar informació per part dels juristes, dels que saben com funciona l’administració, que volen traspassar-la al conjunt de persones que poden tenir un cert neguit davant la pressió que pot generar als funcionaris interrogatoris com els de la Guàrdia Civil”, ha afegit el president de l’ANC.

Per la seva banda, el portaveu de la Intersindical, Marc Sallas, ha explicat que els funcionaris no han de patir si es limiten a complir les ordres dels càrrecs polítics. “D’una banda no tenen per què patir perquè la responsabilitat sempre serà política. Però d’altra banda, els dos presumptes delictes pels quals se’ls podria inculpar, prevaricació i desobediència, no es corresponen amb el que haurà de fer un treballador normal i corrent”, ha remarcat Sallas.

 

“Un treballador públic que no hagi estat advertit degudament, amb temps i forma, per part de la justícia espanyola —diu Sallas—, no pot ser acusat de cap dels delictes que expliquem aquí”. La Intersindical és el quart sindicat a les oficines de la Generalitat (els serveis centrals) i ja fa mesos que va engegar la campanya “Jo m’hi apunto”. En el marc d’aquesta campanya, ja ha fet una trentena d’assemblees, amb mig miler de treballadors.

A les assemblees hi explica que no se’ls pot acusar de desobediència si no es neguen obertament a complir les ordres d’una autoritat directament superior. Per prevaricar han d’haver emès una resolució arbitrària i perquè els condemnin per rebel·lió o sedició han d’actuar amb violència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa