L’ANC estrena un nou pilar de la Diada: Eines de País

Pla de Palau es converteix en un enorme punt d’informació on l’entitat explica als ciutadans que cada persona és un gra de sorra per avançar cap a la República Catalana

“Enguany estrenem un espai amb l’objectiu d’esmenar elements de la lluita no violenta que ens permetin fer la independència”. Així es referia la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, sobre Eines de País aquest dimecres al matí. A més de la manifestació que -com cada any- se celebrarà aquesta tarda a Barcelona, l’entitat ha incorporat enguany un nou espai que serveix per explicar als ciutadans que cada persona és un gra de sorra per avançar cap a la República Catalana. Pla de Palau s’ha convertit en un enorme punt d’informació.

La campanya consisteix a incidir en la lluita no-violenta com a camí per arribar a la independència de Catalunya. “Ja ho vam posar en pràctica l’1 d’octubre”, ha recordat Paluzie, que ha afegit que “les febleses” que van sortir a la llum la tardor de 2017 després de la independència frustrada “les pot compensar la ciutadania”.

foto 3543896

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie

En què consisteix, doncs, aquest espai? Concretament Eines de País vol remarcar que cada ciutadà és una eina per aconseguir que Catalunya sigui un Estat. I la idea rau en què són els petits gestos quotidians aquells que marquen una gran diferència. Per exemple, a molts dels diversos punts repartits per Pla de Palau es posava com exemple el cas de la Cambra de Comerç, un aspecte que també ha destacat Paluzie. Es tracta d’animar la població a participar en eleccions que poden fer que en un futur algunes institucions o organitzacions estiguin governades per independentistes.

 

En aquest espai, que està disponible des de les 10h i s’hi podrà estar fins les 15h, hi ha algunes activitats en les quals la gent pot jugar per veure si està en el bon camí. N’és un exemple l’activitat de ‘Consum estratègic’, un joc en què la persona respon preguntes i en acabat sap si cal que millori els seus hàbits de consum.

En Joan i la Joana, un matrimoni consultat pel Món, han dit que ells han obtingut el resultat de ‘Vas per bon camí’, un resultat que no els ha sorprès perquè, segons expliquen, sempre tenen en compte l’origen dels productes que compren. No obstant, reconeixen que hi ha alguns aspectes als quals els costa renunciar; sobretot si la diferència de preus és molt gran. L'ANC també ha habilitat paradetes on s'hi han situat empreses catalanes per explicar que ells són una alternativa a companyies espanyoles.

L'entitat ha situat quatre columnes folrades amb explicacions sobre la lluita no-violenta, amb diversos exemples d'aquest tipus de protesta. De fet, un dels grans exemples d'aquesta lluita no-violenta era el referèndum de l'1-O, una consulta que va ser defensada pacíficament per part dels ciutadans catalans, tot i la violència exercida per la policia espanyola.

 

Comentaris