Segona fase del boicot "estratègic" de l'ANC després d'assolir 148.000 canvis de contractes

Paluzie alerta dels "lligams del poder polític i econòmic espanyol" per establir una "estratègia de lluita no violenta"

L'ANC vol aprofitar l'esperonada que ha suposat "Eines de País" per agafar el poder de les Cambres de Comerç arreu del territori. Una maniobra que ha agafat amb els pixats al ventre a l'establishment del país que ha ocupat les institucions mercantils i empresarials des de pràcticament la seva creació. Aquest matí, la president de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha presentat la segona fase  de la campanya de Consum Estratègic. Un boicot selectiu que pretén modificar els hàbits de consum dels ciutadans perquè triïn empreses que no van participar de la "campanya de catastrofisme" de la tardor de l'any passat, quan més de 3.000 empreses van traslladar les seus socials fora de Catalunya. El balanç són 148.000 canvis de contractes,-bàsicament telefonia, llum, gas, assegurances i banca- i 82 fires celebrades.

Per Paluzie, "ara cal ser conscicent que ens enfrentem a un Estat molt poderós, disposat a vulnerar drets i a la repressió política". En aquests sentit, Paluzie alerta dels "lligams del poder polític i econòmic espanyol" per establir una "estratègia de lluita no violenta". "Com afeblir els pilars de poders per qui exerceix la repressió", ha afegit. "És una campanya de no cooperació amb qui exerceix aquest poder", inclou. 

"És una campanya més, d'una campanya més globlal anomenada Eines de País, que demana el consum no per a empreses independentistes, sinó que respectin allò que decideix el Parlament i la majoria de la gent"., ha detallat la presidenta de l'Assemblea.  Aquesta campanya analiza el "capitalisme dels amiguets" i pretèn "afeblir aquesta economia oligopolistica, que depèn del poder i és poc competitiva i afavorir una economia més respectuosa amb valors com l'ecologia, l'economia circul·lar o la llengua i cultura catalana"

 

El responsable de la campanya, David Fernàndez, ha presentat a grans trets els números de "Consum Estratègic". En principi, haurien aconseguit 148.000 canvis de contractes i la celebració de 82 fires. Bàsicament en sectors de telefonia, llum, gas, assegurances i banca. En aquesta segona fase, l'equip de Fernàndez ha posat en marxa un servei web amb un llistat d'empreses que es classifica per "interessos". El cercador permet buscar per producte, servei, si té ISO, si té certificat ambiental o etiqueta en català, entre d'altres factors. A més, hi haurà un newsletter amb què s'informarà de les novetats sobre aquestes empreses. 

 

 

Amb aquest nou sistema, l'ANC demana que les empreses i autònoms utilitzin aquest servei i que també s'avinguin a apuntar-se al registre. En qualsevol cas, l'Assemblea no especifica el nombre de proveïdors. En aquesta línia també reclama pressionar a les administracions perquè contractin aquestes empreses més responsables i independents del poder polític. 

 

Comentaris (17)
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT Fa 3 mesos
AL LORO ,Ara avui dia EL CAVA CATAlÀ , Ja no es pas tan Català empreses estrenjeres son las seves propietaris . AIXO DE CAVA CATALÀ a pasado a millor vida .EL BOICOT Es tindria que fer a les COVARDES EMPRESES que ban MARXAR DE CATALUNYA .Per castigar-les fort he o les empreses que NO ETIQUETEN ELS SEUS PRODUCTES Tambe en CATALÀ .
Be Fa 3 mesos
I posats perquè no deixem de comprar cotxes que tenen el navegador en gairebé tots els idiomes menys el català.
Gracias Palurda, digo Paluzie Fa 3 mesos
La modestia te impedirá admitirlo pero estoy segura de que la redada de ayer del Raval contra narcotraficantes que eran pakis de mierda que no hablaban catalán, fue impulsada por alguna sectorial de tu club para que los drogatas nos podamos unir a tu campaña y sólo compremos el preciado producto a mafiosos locales republicans de socarrel.
Rocacorba Fa 3 mesos
Si els catalans hem de plantar cara. CatGas, CatLlum, Telefonia Parlem, diners o entitats bancaries : Caixa de Guissona, Caixa d'Enginers, Caixa d'Arquitectes, Triodes Banc, Fibanc, Mediolanum, DeustscheBank, podem fer molta feina. Hi compra de productes de procedencia catalana i les instrucciones en la nostre llengua.
Toni Fa 3 mesos
Si una cosa no ens ha de fer cap por és la torna del boicot. Ells surten perdent. Formatge francès en comptes de García Baquero...i així. A més, els espanyols ja fa temps que boicoten els productes catalans, què us penseu. Au, sense complexos. Per cert, m'encanta veure bramar els espanyolets en els comentaris. Ja es diu que, "si el gos lladra és perquè has donat em el clau".
adolf Fa 3 mesos
I com penseu que assolirem la independència, per un acte diví, comprant tots els productes espanyols, sent els mes bons del mon, acollint a tot el mon, finançant l'IBEX......... , el boicot espanyol no durarà ni un mes perquè ells no tenen el problema, compraran el que mes els interessi, ¡ cal ser molt ingenu ¡.
Corea del Nord Fa 3 mesos
Fer llistes d'aquest tipus, d'una forma tant agressiva i explícita és propi de gent que ha perdut el nord. Sembleu petits trumps de fireta fent el ridícul.
APAÑAMELAPELA Fa 3 mesos
Serà que el boicot als productes catalans no el van inventar a es-patraña.
federalista Fa 3 mesos
la autarquia al segle 21, els rucs indepres no en tenen remei, ara nomes falta ja surtir de la union europea total per a que serveix, i del euro i fer el pujolin moneda molt forta al mon, jajajaja sobre tot a tractoria del nord, al sud i a tabarnia amb euros eh jaja poden ser una mica indepres pero no gilipolles, i res amb pujolins i amb la paluzie buffff ni la xina popular tu jajajaj la milor economia de la galaxia jajajajaj ai quin fart de riure jajajajajajaj.
victorbcn42 Fa 3 mesos
Aqui teniu el exemple de sociata que ni son d esquerres ni son catalans. Quin gran engany aixo del socialisme i ERC encara els hi fa el joc. Esquerra ja no em representa, i per cert jo agafaria de moneda el FRANC SUÏS i m aniria a l EFTA no com la UE que es una mafia d estats opresors. Apa federalista segueix sommiant truites amb l utopia del federalisme , ler-do
Promoció no gaire encoberta Fa 3 mesos
Es tracta que les empreses dels amiguets guanyin més i, a canvi, deixin anar més calés a l'ANC, caixes de resistència i altres corrupcions. Tot a càrrec de la parròquia creient fàcil d'estafar. L'autarquia ja la va intentar Franco i així li va anar al país.
APAÑAMELAPELA Fa 3 mesos
L'autarquia la va inventar l'assassí Franco i ara contínua a es-patraña disfressada de monarquia podrida
Molt bé Fa 3 mesos
Fantástica iniciativa. Treiem els diners de BBVA, La CAIXA, Sabadell... i posem-los a Caixa Guissona o Caixa Enginyers, per exemple... i el mateix en telefonía, etc... El país l'hem de fer nosaltres!!!
Molt bé Fa 3 mesos
Jo ara estic a caixa enginyers, i abans estava a BBVA. Mica en mica...
L'ANC ven motos. Fa 3 mesos
I el petroli el fabricareu vosaltres? Compte amb les campanyes de boicot o de promoció, que poden tenir efecte rebot.
Veurem que rebota més..... Fa 3 mesos
Això del efecte rebot, els hi pots dir als que no compren el cava català, per ser català.
Cap problema..... Fa 3 mesos
Que potser Espanya te pous de petroli?,...doncs nosaltres pagant sant Pere canta...
APAÑAMELAPELA Fa 3 mesos
El petroli també el fabriquen la BP o la SHELL.
tu+jo Fa 3 mesos
Jo he canviat d'entitat bancària, d'empresa d'assegurança del cotxe i companyia de telèfon , en funció de posicionament davant el passat procés i utilització del català o no. A l'hora d'anar al supermercat segueixo directrius semblants. Ara mateix poca cosa més es pot fer......fins que no tinguem un tracte fiscal favorable com el tenen els VASCOS !!
¡Pues sí, en efecto... Fa 3 mesos
... los nazis pintaban estrellas en los comercios judíos!. Estos son más sutiles, hacen lo mismo pero de otra manera.
Jo Fa 3 mesos
De les poques coses útils que fa l'ANC (No sóc soci de l'entitat ni hi simpatitzo gaire). Jo he canviat d'entitat bancària, d'empresa d'assegurança del cotxe i companyia de telèfon , en funció de posicionament davant el passat procés i utilització del català o no. A l'hora d'anar al supermercat segueixo directrius semblants. Ara mateix poca cosa més es pot fer...
RFS Fa 3 mesos
Molta xerrameca, pero ni mu de l'Hisenda Foral Vasca ( Catalana ) Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
Quien avisa.... Fa 3 mesos
Vascos temblad !! esto no tiene aturador !! de aqui poco el CUPO lo cobrareis de ritalacantaora !!!!