L'ANC diu que no es pot esperar "de braços creuats" el referèndum

Paluzie reconeix que la independència no acordada té més "cost" però diu que es treballa per l'embat

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest divendres que "no veu realista" la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, d'un "pacte de claredat" per a la celebració d'un referèndum i que no es poden quedar "de braços creuats" esperant la consulta acordada amb l'estat espanyol. En un acte de presentació de la manifestació de l'Onze de Setembre, Paluzie ha constatat que és més "realista" la via unilateral tot i que és "molt més dura i complexa". "Treballem per preparar-nos per un embat que al final haurà de tenir un component d'unilateralitat no per voluntat pròpia sinó perquè l'estat que ens enfrontem no té la qualitat democràtica com altres", ha explicat. Tot i això, ha reconegut que una independència acordada és el millor perquè no té tant "cost" com el conflicte.

Paluzie ha comparegut davant la premsa per explicar noves informacions al voltant de la manifestació de l'Onze de Setembre. La marxa amb epicentre a plaça d'Espanya que reclamarà la unitat estratègica de l'independentisme en aquesta ocasió vol allargar la reivindicació al llarg del dia. L'ANC pretén que els ciutadans que es vulguin mobilitzar a favor de la independència no es quedin només amb la manifestació de la tarda sinó que "s'ampoderin" i facin accions per "facilitar" el procés independentista.


Així, els qui ho vulguin podran fer "consum estratègic" contractant companyies subministradores "amb altres valors que els que van fer pressió política l'octubre de 2017", afiliar-se a un sindicat nacional o conèixer sectorials dels col·legis professionals. Per l'ANC aquestes són mesures perquè la ciutadania "prengui consciencia" i es reivindiqui més enllà de la manifestació tradicional de cada any. Paluzie ha definit aquesta iniciativa com una estratègia de "no cooperació amb el règim opressor" que es fa amb l'objectiu d'afavorir una economia catalana deslligada dels poders polítics dels oligopolis espanyols.

 
 

Comentaris (8)
La groga Fa 4 mesos
Prou manifestacions sense papers a terra. Tanquem fronteres.
Lidia Fa 4 mesos
Declaració unilateral d'independència ja
Molt radical i cap resultat. Fa 4 mesos
Elisenda Paluzie utilitza un llenguatge abrandat i fa propostes inviables per animar la gent. El problema és que el resultat que aconsegueix és zero, tant a curt com a llarg termini. Amb excepció de les municipals que, amb la proposta primària, va aconseguir resultats negatius per l'independentisme.
joanr Fa 4 mesos
ERC, no sé què dir sense utilitzar paraules gruixudes. La militància de base està d'acord amb aquesta deriva? Uns dirigents tan miserables reflecteixen la majoria d'aquest partit? M'agradaria dubtar-ho.
Carles Viñals Casado Fa 4 mesos
Sra. Paluzie: Crec que vosté voldria fer més, però no li deixen. Dit això, és tan poc realista reclamar encara "unitat estratègica" als nostres partits, en especial a ERC, com seguir demanant, per aquest mateix partit, "pactes de claredat" al govern espanyol. Sra: Si els lideratges fallen contínuament, la pressió pot fer rebentar l'olla. La suposo sabedora de la "Carta oberta a l'ANC" de Xavier Diez. Sàpiga que som molts que hi estem d'acord, si més no en el seu esperit.
Ferran Fa 4 mesos
ABSOLUTAMENTE DE ACUERDO¡¡¡¡¡¡¡
Angelblau Fa 4 mesos
I per aixo anirem "de mani" a la plaça espanya !! Ole ANC
Ernest Fa 4 mesos
Doncs jo trobo que la manifestació d'enguany és un error. No estem ja al 2012 o al 2013, entremig hi ha hagut l'1-O i el 3-O, hi ha exiliats, hi ha el judici i hi ha la repressió judicial, política i econòmica que no s'atura. I si tallem totes les autovies, autopistes, fronteres, ports i aeroports? I si provoquem cost econòmic ni que sigui per un dia? I si deixem d'anar amb el lliri a la mà? Espanya no és com el Regne Unit, això és una guerra, que no ho veieu?