L'ANC diu que no es pot esperar "de braços creuats" el referèndum

Paluzie reconeix que la independència no acordada té més "cost" però diu que es treballa per l'embat

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest divendres que "no veu realista" la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, d'un "pacte de claredat" per a la celebració d'un referèndum i que no es poden quedar "de braços creuats" esperant la consulta acordada amb l'estat espanyol. En un acte de presentació de la manifestació de l'Onze de Setembre, Paluzie ha constatat que és més "realista" la via unilateral tot i que és "molt més dura i complexa". "Treballem per preparar-nos per un embat que al final haurà de tenir un component d'unilateralitat no per voluntat pròpia sinó perquè l'estat que ens enfrontem no té la qualitat democràtica com altres", ha explicat. Tot i això, ha reconegut que una independència acordada és el millor perquè no té tant "cost" com el conflicte.

Paluzie ha comparegut davant la premsa per explicar noves informacions al voltant de la manifestació de l'Onze de Setembre. La marxa amb epicentre a plaça d'Espanya que reclamarà la unitat estratègica de l'independentisme en aquesta ocasió vol allargar la reivindicació al llarg del dia. L'ANC pretén que els ciutadans que es vulguin mobilitzar a favor de la independència no es quedin només amb la manifestació de la tarda sinó que "s'ampoderin" i facin accions per "facilitar" el procés independentista.


Així, els qui ho vulguin podran fer "consum estratègic" contractant companyies subministradores "amb altres valors que els que van fer pressió política l'octubre de 2017", afiliar-se a un sindicat nacional o conèixer sectorials dels col·legis professionals. Per l'ANC aquestes són mesures perquè la ciutadania "prengui consciencia" i es reivindiqui més enllà de la manifestació tradicional de cada any. Paluzie ha definit aquesta iniciativa com una estratègia de "no cooperació amb el règim opressor" que es fa amb l'objectiu d'afavorir una economia catalana deslligada dels poders polítics dels oligopolis espanyols.

 
 

Comentaris