El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC demana col·laboració ciutadana per aconseguir l’empoderament de l’independentisme
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) demana la col·laboració de la societat el proper Onze de Setembre per assolir la independència, així ho ha explicat la seva presidenta, Elisenda Paluzie. “Hi ha el perill que la opressió política ens faci abandonar el nostre objectiu polític -ha explicat- i per això necessitem unitat estratègica de les forces que comparteixen aquest objectiu”.

Com ja va explicar el mes passat, la manifestació d’enguany girarà sota el lema “Objectiu independència” i tindrà lloc a la Plaça Espanya per simbolitzar “la unitat estratègica”, factor que, segons Paluzie, és imprescindible per assolir la independència. “Amb l’objectiu de representar aquesta pluralitat que és capaç de posar-se d’acord per assolir la independència del nostre país”, ha dit la presidenta. Paluzie també s’ha mostrat a favor de les declaracions de Quim Torra danvat el Tribunal Superior de Justícia Catalana. “Valorem positivament les declaracions del president”, ha afirmat.

L’ANC ha anunciat l’obertura de les inscripcions però també noves maneres de col·laborar en el camí sobiranista. “Hem anatlizat les febleses que vam trobar l’octubre del 2017 i hem organitzat una jornada on la gent coneixerà les moltes maneres d’assolir la independència”, ha explicat la secretària de la comissió de mobilitzacions, Carla Solé. Aquestes “accions d’empoderament ciutadà” les han agrupat dins les “Eines de País” que són, segons l’ANC, consum estratègic, enfortiment dels sindicats nacionals i fer-se socis a l’Assemblea per col·laborar econòmicament amb el camí cap a la sobirania, entre altres.

La manifestació del proper Onze de Setembre recorrerà els carrers de la Creu Coberta, Tarragona, les avingudes de Paral·lel i Maria Cristina i la Gran via fins Passeig de Gràcia. Així ho ha anunciat la pròpia Paluzie.

L’Estat espanyol haurà de respondre

“Es planteja la il·legalitat dels empresonaments”, ha afirmat Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC, en relació a la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de l’ONU. “Posa en evidència que la repressió dels Tribunals espanyols, el govern espanyol, la Físcalia i la Policia acabarà en un procés on l’Estat espanyol haurà de respondre”, ha explicat.

“El més important és perseverar i defensar els drets i llibertats excercint-les”, ha assegurat Montse Ortiz, vocal de la junta directiva d’Òmnium Cultural. Ortiz ha dit que des d’Òmnium es tornaran a manifestar de forma no violenta per “l’anhel de llibertat” el proper Onze de Setembre.

“La gent ha de sortir sentint que ha fet alguna cosa útil de la manifestació”, ha assegurat la presidenta. L’acte d’enguany serà ja la octava concentració convocada per l’Assemblea i comptarà amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), com és habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa