L'ANC demana "agafar força" per reprendre la via unilateral

Marca com a objectiu superar el 50% dels vots independentistes per a reprendre la via unilateral i no fixa terminis

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat que les mobilitzacions a partir de la sentència del Tribunal Suprem serveixin per a "agafar força" per a reprendre la via unilateral. En una entrevista a SER Catalunya, Paluzie ha assegurat que el Govern "no està preparat per una declaració d'independència" i ha suggerit agafar "l'impuls de la sentència" per fer mobilitzacions que "ajudin quan es pugui tornar a plantejar aquest embat". També s'ha dirigit als partits polítics per dir-los que "el primer que han de fer" davant la previsible condemna dels polítics presos és recuperar la unitat i tornar-se a posar d'acord per la independència.

D'altra banda, la presidenta de l'ANC ha detallat que el darrer full de ruta de l'entitat, aprovat al maig, no fixa un termini per reprendre la via unilateral i reclama als partits que, per prosseguir-hi, se superin el 50% dels vots independentistes a les eleccions catalanes. En aquest sentit, ha asseverat que la via unilateral és "complexa" i que cal estar "més reforçats" i amb més legitimació en termes de vots.

Paluzie ha explicat que l'ANC aposta per preparar-se per la via unilateral, ja que l'Estat no reconeix Catalunya com un subjecte polític i tampoc el dret d'autodeterminació. Així, el full de ruta apunta que cal "compensar les febleses" de l'1-O i acumular forces per reprendre aquesta via.

La presidenta de l'Assemblea ha admès que ara hi ha "disparitat" dins del moviment independentista, però que també ha estat present en altres ocasions, com el 2012 o 2013. Per això, ha insistit en fer una crida a la unitat "davant la previsible condemna dels dirigents polítics i entitats" que serveixi per "reprendre el camí cap a la independència i tornar a posar al centre l'objectiu". 

Paluzie, que ha rebutjat que l'ANC es pugui convertir en un partit polític i que tampoc ho permeten els estatuts, també ha descartat que les apostes "més moderades" dins de l'independentisme no es limiten al paper dels republicans al Congrés, sinó que "estan repartides a tots els partits polítics".

 
 

Comentaris