L'ANC demana "agafar força" per reprendre la via unilateral

Marca com a objectiu superar el 50% dels vots independentistes per a reprendre la via unilateral i no fixa terminis

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat que les mobilitzacions a partir de la sentència del Tribunal Suprem serveixin per a "agafar força" per a reprendre la via unilateral. En una entrevista a SER Catalunya, Paluzie ha assegurat que el Govern "no està preparat per una declaració d'independència" i ha suggerit agafar "l'impuls de la sentència" per fer mobilitzacions que "ajudin quan es pugui tornar a plantejar aquest embat". També s'ha dirigit als partits polítics per dir-los que "el primer que han de fer" davant la previsible condemna dels polítics presos és recuperar la unitat i tornar-se a posar d'acord per la independència.

D'altra banda, la presidenta de l'ANC ha detallat que el darrer full de ruta de l'entitat, aprovat al maig, no fixa un termini per reprendre la via unilateral i reclama als partits que, per prosseguir-hi, se superin el 50% dels vots independentistes a les eleccions catalanes. En aquest sentit, ha asseverat que la via unilateral és "complexa" i que cal estar "més reforçats" i amb més legitimació en termes de vots.

Paluzie ha explicat que l'ANC aposta per preparar-se per la via unilateral, ja que l'Estat no reconeix Catalunya com un subjecte polític i tampoc el dret d'autodeterminació. Així, el full de ruta apunta que cal "compensar les febleses" de l'1-O i acumular forces per reprendre aquesta via.

La presidenta de l'Assemblea ha admès que ara hi ha "disparitat" dins del moviment independentista, però que també ha estat present en altres ocasions, com el 2012 o 2013. Per això, ha insistit en fer una crida a la unitat "davant la previsible condemna dels dirigents polítics i entitats" que serveixi per "reprendre el camí cap a la independència i tornar a posar al centre l'objectiu". 

Paluzie, que ha rebutjat que l'ANC es pugui convertir en un partit polític i que tampoc ho permeten els estatuts, també ha descartat que les apostes "més moderades" dins de l'independentisme no es limiten al paper dels republicans al Congrés, sinó que "estan repartides a tots els partits polítics".

 
 

Comentaris (14)
Gabi Fa 5 mesos
Ese 50% solo se pue mei nu refereno. Notro lao no míe linepenesia ramente. Ese refereno ja siso i gano po muxisimo ma linepenesia..ce huan io a bota loh er no..ca loh ce huero hata loh aplauiero.
joanr Fa 5 mesos
És l'única via. Declarar i aguantar la república coste el que coste. Si hi ha violència desbocada serà la d'un estat feixistoide.
Sergi Fa 5 mesos
El cambio climatico esta provocando el desplazamiento de miles de españoles del Mediterraneo al Atlantico .
La impresentable fanática, por fín acepta la realidad. Fa 5 mesos
Los apesebrados descerebrados con esta declaración, se enterarán del engaño del fraudulento proceso que les llevan vendiendo durante años.
Josep Fa 5 mesos
Marxem,marxem,marxem ja del lladronici ,represor,dictadura Visca la república Catalana
Ramon Fa 5 mesos
Majoria absoluna en portem sent des del 2010. No cal ser-ne més. Cal que es pugui manifestar, visualitzar la majoria absoluta que ja som. I denunciar el joc brut espanyol que ho ha impedit. Em sembla molt mal camí, ignorar com VOX i ERC la guerra bruta espanyola per assumir com VOX o ERC que no arribem al 50.
RFS Fa 5 mesos
Cuan siguem independents, el CUPO VASCO el pagara ritalacantaora.... ja ja ja !!!!!
RFS Fa 5 mesos
Uiiiiiiiiiiii...uiiiiiiiiiiiiii....Vascos, aixo no te aturador !! nossaltres marxem, i vossaltres.....
Més forts que mai Fa 5 mesos
Sort en tenim de l'ANC Òminum i AMI. força [email protected]!
VASCOS : Tremoleu que nossaltres agafarem força" per reprendre la via unilateral, i deixar de pagar-hos el CUPO !!!! Fa 5 mesos
VASCOS : Tremoleu que nossaltres agafarem força" per reprendre la via unilateral, i deixar de pagar-hos el CUPO !!!!
Full de ruta Fa 5 mesos
L.ANC té un full de ruta aprovat en assemblea general i públic a la web. L.E Paluziè és el q defensa. Ja m.agradaria q altres partits i entitats el tinguessin.
Miriam Fa 5 mesos
Declaració unilateral d'independència ja i marxar del secuestre caspanyol
Ramon Fa 5 mesos
La paraula independència, ara que ERC l'ha abandonada i per tant ja no l'empudega, torna a ser neta, lluminosa, maca perquè sí. Però hauríem de combinar-la amb la paraula llibertat. Llibertat de Catalunya, evidentment.
L'ANC desbarra Fa 5 mesos
L'ANC enganya la gent fent propostes inviables, i contraproduents pels interessos de Catalunya. Una vegada es faci la DUI es suspendrà l'autonomia, i la ultradreta haurà vist realitzat el seu somni.