L'ANC de Sant Cugat proposa exportar l'èxit de la Cambra al Parlament

Una de les territorials més actives proposa una llista política al marge dels partits

Nova ofensiva de l'independentisme civil davant el bloqueig dels partits. Una de les territorials més actives de l'ANC, la de Sant Cugat del Vallès, la que més es va fer sentir pels pactes amb el PSC, ha posat una proposta sobre la taula que comença a guanyar adeptes entre els associats. La idea és replicar en unes virtuals eleccions al Parlament l'èxit electoral de la Cambra de Barcelona tot articulant una candidatura com "Eines de país" que assolir per l'independentisme l'entitat mercantil.

En el document que ha fet arribar la territorial al secretariat de l'ANC, i  al que ha tingut accés El Món, "l'Assemblea no pot quedar-se de braços creuats fent seguidisme dels partits". "Tampoc els pot forçar per tal de que es posin d'acord, o no abandonin de facto la lluita independentista; perquè, senzillament, els partits fan la seva sense deixar-se pressionar", assegura el text. 

En aquest sentit alerta que "no fer res pot dur l'ANC a la irrellevància política". "Per altra banda es reconeix a bastament l'èxit de dos iniciatives recents, la campanya del consum estratègic i l'entrada a les Cambres de Comerç. La població independentista està molt decebuda amb els partits i aviat hi haurà sentències d'una injustícia palmària". Així que apunten: "És el moment de jugar fort".

"L'ANC ha d'impulsar una candidatura específica, a la qual donarà ple suport, per presentar-se a les següents eleccions al Parlament de Catalunya, amb l'aspiració de ser la formació sobiranista més votada i liderar el procés independentista", posen negre sobre blanc.

 

"Aquesta candidatura ha de començar per eliminar, tant en la seva formació com en la manera de fer política i acció de govern, quan arribi el moment, la majoria de defectes i ineficàcies de l'actual sistema espanyol, del qual el català n'és una derivada", prega el text. Per l'ANC de Sant Cugat, "cal demostrar"  que la "lluita independentista té com objectiu tenir un país pròsper, net, eficient, socialment just, amb una administració pública al servei de tots els seus ciutadans".

D'aquesta manera "es proposa que l'ANC promogui una llista electoral, tipus eines de país, a la qual hi doni tot el suport". "L'objectiu és ser la llista sobiranista més votada i també, no cal amagar-ho, forçar el canvi en la manera de fer i els objectius dels partits sobiranistes actuals, i per què no, també en els altres", remarca. I emfatitza, que  "Si l'ANC no ho fa, algú més ho farà. L'ANC té el prestigi i la implantació per fer-ho millor."

 

Comentaris (15)
Ramon Fa 4 mesos
Foc nou. Neteja. Fora tot el sobrer que arrosseguem. Ara toca Catalunya. Ara toca llibertat. Llibertat nacional, ja s'entén. I després un cop lliures ja ens muntarem un mapa de partits com el de qualsevol democràcia. És a dir, amb conservadors, liberals, socialdemòcrates i suposo que també un populisme.
Ramon Fa 4 mesos
No hi simpatitzo gens amb res que soni a anticonvergent. Però, atesa la podridura anticonvergent dins certs independentismes o republicanismes, compro que s'arraconin les sigles convergents. Sempre i quan, evidentment, i per cabassos de raons més poderoses, desaparegui també ERC. Què sempre havia segut un error i ara ja fa 20 anys que és un horror.
Ramon Fa 4 mesos
Crec que hem de jugar a fons la carta Puigdemont. Però no descarto que la independència ens l'acaben havent de pintar a l'oli. Però qui no hi té cap dret a demanar la rendició ni menys encara a administrar la Catalunya que en quedi és ERC. Primera perquè són els culpables de l'ensulsiada. Segona perquè són uns sabatots integrals. Tercera perquè han renegat de la nació, de la identitat, fins i tot de la llengua. Per això ja votem directament PSC. Què són igual de renegats, sectaris
Ramon Fa 4 mesos
Convergència era nacionalista. Convergència defensava la normalització del català. Convergència no lligava i escorava l'objectiu nacional, necessàriament transversal, a l'ideològic progre. Convergència no era palanganera captiva de l'Espanya sociata i pudent. Convergència estava i roman en el punt de mira polític, judicial i mediàtic de l'enemic. Convergència no era una trepa de sabatots integrals. Convergència no tenia regidors pederastes ni consellers contrabandistes. Convergènci
Ramon Fa 4 mesos
Quina mania a dir que ERC és com Convergència. Només hi coincideix en dir que la independència ara no toca. O més ben dit, Pujol no ho deia però ho pensava i amb raó. Mentre que ERC té la barra de dir-ho després de renegar fins i tot de la llengua, després d'haver-li dit "rata" a qui deia el que ara diuen ells, després d'haver fomut el país sencer pel penya-segat.
Lluís Fa 4 mesos
Suposo que a través de primàries?
Plantem cara la partidisme Fa 4 mesos
Totalment d'acord! Fora el maleït partidisme que col.loca els seus fidels en llocs molt ben retibuïts i s'apoltronen en l'autonomisme d'allò més bé, ERC n'és un bon exemple calcat del Pedecat del macarrònic Mas!
MA Fa 4 mesos
Els partits ja fa temps que "no són nostres", al igual que els Mossos, etc... Ho fem des de baix, o no ho farem !! Bona iniciativa.
Josep C. Vergés Fa 4 mesos
Sembla que doneu suport al 155 instal.lat a Sant Cugat gràcies a ERC155 i CUP 155. No és la plaça del rei sinó la plaça 1 d'octubre o els carcellers ja han canviat el nom per recuperar l'autoritarisme?
Excelente idea Fa 4 mesos
Graupera arrasará.
Molt bé Fa 4 mesos
Bona iniciativa.
Ramon Fa 4 mesos
Només penses una mica i ja et surt una llista llarguíssima de coses que calia haver-les fetes just a l'inrevés de com ho volia ERC per estupidesa, per caïnisme, per infiltració espanyola o per barreja de totes tres calamitats que és que jo crec.
Qui no té feina el gat pentina. Fa 4 mesos
En el mon empresarial el paper de la cambra és pràcticament nul a nivell real, i si deixes d'existir no tindria cap efecte. No és pot comparar, ni remotament, amb el Parlament català. Compte amb les iniciatives kumbaià d'aficionats tipus Graupera, que l'únic que aconsegueixen és llençar a la paperera vots independentistes.
Ramon Fa 4 mesos
El camí a seguir no té pèrdua: es tracta simplement d'escoltar ERC i llavors fer just el diametralment oposat. Així molt rara vegada ens equivocarem.
fideli Fa 4 mesos
per fi... hiuston, hiuston, tenim un problema: no sabem quins són els independentistes... els partits " de toda la vida" ens estan traïnt... Via Fora!