El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC de Sant Cugat proposa exportar l’èxit de la Cambra al Parlament
  • CA

Nova ofensiva de l’independentisme civil davant el bloqueig dels partits. Una de les territorials més actives de l’ANC, la de Sant Cugat del Vallès, la que més es va fer sentir pels pactes amb el PSC, ha posat una proposta sobre la taula que comença a guanyar adeptes entre els associats. La idea és replicar en unes virtuals eleccions al Parlament l’èxit electoral de la Cambra de Barcelona tot articulant una candidatura com “Eines de país” que assolir per l’independentisme l’entitat mercantil.

En el document que ha fet arribar la territorial al secretariat de l’ANC, i  al que ha tingut accés El Món, “l’Assemblea no pot quedar-se de braços creuats fent seguidisme dels partits”. “Tampoc els pot forçar per tal de que es posin d’acord, o no abandonin de facto la lluita independentista; perquè, senzillament, els partits fan la seva sense deixar-se pressionar”, assegura el text. 

En aquest sentit alerta que “no fer res pot dur l’ANC a la irrellevància política”. “Per altra banda es reconeix a bastament l’èxit de dos iniciatives recents, la campanya del consum estratègic i l’entrada a les Cambres de Comerç. La població independentista està molt decebuda amb els partits i aviat hi haurà sentències d’una injustícia palmària”. Així que apunten: “És el moment de jugar fort”.

“L’ANC ha d’impulsar una candidatura específica, a la qual donarà ple suport, per presentar-se a les següents eleccions al Parlament de Catalunya, amb l’aspiració de ser la formació sobiranista més votada i liderar el procés independentista”, posen negre sobre blanc.

“Aquesta candidatura ha de començar per eliminar, tant en la seva formació com en la manera de fer política i acció de govern, quan arribi el moment, la majoria de defectes i ineficàcies de l’actual sistema espanyol, del qual el català n’és una derivada”, prega el text. Per l’ANC de Sant Cugat, “cal demostrar”  que la “lluita independentista té com objectiu tenir un país pròsper, net, eficient, socialment just, amb una administració pública al servei de tots els seus ciutadans”.

D’aquesta manera “es proposa que l’ANC promogui una llista electoral, tipus eines de país, a la qual hi doni tot el suport”. “L’objectiu és ser la llista sobiranista més votada i també, no cal amagar-ho, forçar el canvi en la manera de fer i els objectius dels partits sobiranistes actuals, i per què no, també en els altres”, remarca. I emfatitza, que  “Si l’ANC no ho fa, algú més ho farà. L’ANC té el prestigi i la implantació per fer-ho millor.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa