L'ANC de Batea insta els veïns a "exhibir la catalanitat del poble" penjant estelades als balcons

L'entitat sobiranista insta l'alcalde a facilitar els preparatius per l'1-O i a animar a la participació

 

L'Assemblea Territorial de Batea de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha emès aquest matí un comunicat on insta l'alcalde de la població, Joaquim Paladella, a "facilitar els preparatius per al referèndum de l'1 d'octubre i animar a la gent del poble a participar-hi per tal de determinar la realitat del sentiment actual del poble". El batlle, va fer aquesta setmana unes declaracions on afirmava que els ciutadans del poble volen separar-se de Catalunya per passar a formar part de l'Aragó, i va explicar a El Món que plantejarien la possibilitat de fer un referèndum perquè els habitants decidissin si volien sortir de Catalunya i passar a ser un municipi aragonès.

En el text, l'ANC de Batea també demana a l'alcalde que es retracti d'aquestes afirmacions, que consideren "molt greus i que no reflecteixen la realitat del sentiment actual del poble". Argumenta que Paladella no ha procedit correctament, "amb una notícia sensacionalista i que posiciona a un poble políticament sense la seva consulta democràtica ni consentiment, i aprofitant el procés polític que viu Catalunya per obtenir un gran ressò mediàtic amb fins locals". Alhora, defensa que "la població de Batea està clarament identificada amb el catalanisme, el dret a decidir i les llibertats de Catalunya", i per aquest motiu considera que les declaracions del batlle "no són les més representatives de la voluntat dels bateans i bateanes". 

 

 

L'ANC de Batea també assegura que està a favor de la Residència d'Avis del municipi "en la seva totalitat de places" i que dona suport a l'Ajuntament en aquest sentit. Tot i això, assegura que "no ha existit mai cap tipus de debat entre els bateans, ni tampoc en cap òrgan representatiu del Consistori, sobre la possibilitat que el nostre municipi hagi de sortir de Catalunya, mantenint el màxim respecte als nostres veïns de l'Aragó". Finalment, l'ANC fa una crida als bateans "a exhibir la catalanitat del nostre poble penjant estelades i domassos del SÍ als balcons i façanes de les cases". 

 

Comentaris