El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC crida a “ocupar tots els espais de poder que tenim”
  • CA

 

 

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida aquest dimarts de Sant Jordi a preparar-se per un nou “embat unilateral” com el referèndum de l’1-O. Segons ha defensat la presidenta de l’entitat, el nou punt d’inflexió ha de ser “el definitiu” que porti els catalans “a la independència del país”. Elizenda Paluzie sosté que és necessari tornar a situar la independència al centre del debat i aposta per fer-ho amb la promoció de campanyes de consum estratègic, l’aposta pels sindicats nacionals o el suport als candidats nacionalistes a les cambres de comerç. “Hem d’ocupar tots els espais de poder que tenim”, ha destacat la màxima responsable de l’ANC.

 

Per a Paluzie, “l’evidència de la vulneració de drets” dels judici de l’1-O reforça i ajuda l’independentisme, però ha afegit que això no donarà la independència. “Tornem a posar-nos en marxa. Sortim del victimisme i del lament. És la independència que ens alliberarà. Per tenir la independència hi ha moltes coses que depenen de nosaltres i que ens preparen per a aquest embat”, ha defensat la presidenta de l’ANC. Segons Paluzie, l’estratègia que s’ha de seguir són les campanyes “d’empoderament” que ha posat en marxa l’entitat que presideix amb l’objectiu de preparar la societat.

 

La independència ens tornarà aquesta llibertat, alliberarà els presos i permetrà el retorn dels exliats. Cada vegada tenim més motius i la independència és més urgent”, ha defensat per després afegir que la independència s’aconseguirà “unilateralment”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa