El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC crida a manifestar-se per una República dels drets socials
  • CA

 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el sindicat independentista Intersindical-CSC i més de 25 organitzacions de l’àmbit sindical i independentista han convocat una manifestació aquest 1 de maig a Barcelona per a defensar una república dels drets socials i per a “tornar a posar la independència en el centre”. La manifestació, que començarà a la plaça Urquinaona a les 18 hores i arribarà fins a la plaça Sant Jaume per Via Laietana, està convocada a través de la plataforma Alcem-nos, i sota el lema ‘Aixequem-nos per la república dels drets socials’.

  

  

El portaveu de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, va remarcar en la roda de premsa de presentació de la mobilització que aquest 1 de maig servirà per a “denunciar les polítiques d’austeritat i neoliberals i el rebrot del feixisme al país”. Ho va dir en la presentació de la manifestació, acompanyat per la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que va animar als treballadors a participar en un bloc “nítidament republicà i independentista”. Paluzie va exposar que havia de servir per a “tornar a posar la independència en el centre i tornar a recordar que és un mitjà per a aconseguir una república” catalana, la que va considerar que permetrà garantir els drets laborals dels seus ciutadans.

  

  

El manifesst

 

 

  

El manifest de la marxa reclama salaris i pensions mínimes de 1.200 euros, una jornada laboral de 35 hores, la derogació de la reforma laboral, la fi de la discriminació laboral de les dones, l’aplicació de les lleis socials anul·lades pel Tribunal Constitucional i la rebaixa de les taxes universitàries un 30%. Així mateix, demanen “la fi de la persecució política i judicial dels docents i la llibertat dels presos polítics i els represaliats” i el retorn dels polítics independentistes a l’exili.

  

  

Entre les organitzacions que donen suport estan l’ANC, la Intersindical-CSC, l’Associació de Treballadors Paquistanesos, la Federació d’Estalvi de Catalunya, Sindicalistes per la República, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Elite Taxi, els ADICs en Xarxa, Sector Públic per la Independència, Súmate, la CAL, l’Associació Catalana pels Drets Civils, ERC, CUP, Poble Lliure, Sobiranistes, Comunistes de Catalunya, La Forja i Jovent Republicà.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa