L'ANC centrarà l'11-S a criticar els partits independentistes

Paluzie envia una carta a "les bases de l'independentisme" on alerta que la manifestació de la Diada és la "més difícil" de totes

L'ANC aprofitarà l'Onze de Setembre per exigir unitat a l'independentisme i criticar els partits pel "risc de retornar a l'autonomisme". En una carta que la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, ha enviat a "les bases de l'independentisme" la mitjanit d'aquest dimarts a dimecres, adverteix de la situació actual després dels darrers pactes amb el PSC. Per tot això, Paluzie aposta per incrementar el "to d'exigència" als partits per tal que prioritzin l'objectiu de la independència i abandonin les lluites internes. La presidenta de l'entitat també alerta a la carta que la manifestació de la Diada d'enguany és la "més difícil" de totes. 

Paluzie admet a la carta que les bases de l'independentisme viuen un "moment de desconcert" que fa "difícil" trobar el camí a seguir, i evitar la "frustració" després de la gestió de l'1-O. A més, alerta de la "trampa" de confondre unilateralitat amb insurrecció. La presidenta de l'ANC dedica la majoria del text a pressionar perquè els partits independentistes recobrin la unitat ja que, segons diu, hi ha un "risc evident" de retornar a l'autonomisme, tal com el pacte a la Diputació de Barcelona entre JxCat i PSC exemplifica "molt bé".

En aquesta línia, Paluzie sentencia que el problema "més important" és la desunió dels partits independentistes, una divisió que augmenta aquest "risc" de tornar a l'autonomisme. Per això l'ANC adverteix que no es pot renunciar a les "grans manifestacions" que marquen l'agenda i que interpel·la la classe política. Paluzie remarca que l'objectiu és la independència i que cal una estratègia per aconseguir-ho.

Un cop dibuixat aquest escenari, Paluzie conclou que la mobilització de l'11-S d'enguany és la "més difícil" de totes les que s'han fet fins ara, perquè l'independentisme es juga que els partits compleixin amb el seu compromís d'avançar cap a la República.

 
 

Comentaris (12)
Un 11s per, tatxar Espanya del nom de la plaça. Fa 4 mesos
Encara que seria millor hora o altra envoltar el Parlament pràcticament humiliat i ntervingut per l'estat i les actituds de nadar poc i guardar la roba dels partits indepes. El POBLE NO SE SENT REPRESENTAT.
Pepet Fa 4 mesos
Lo mes probable es que el que digui ANC .als partits els hi sua del tot..
Pepe Fa 4 mesos
Presenteu-vos com a partit i esborrarem els anomenats "partidos independentistas" com s'ha fet amb el PP i farem amb la resta dels del 155.
Pals de cec. Fa 4 mesos
Han volgut fer de partit polític i només han aconseguit desastres. Ara es dediquen a criticar i no saben on van. La senyora Paluzie ha demostrat poca capacitat per aconseguir una ANC eficaç i positiva.
Jo Fa 4 mesos
No sé a qui criticareu ..... ni ERC ni JuntsxCat són independentistes, i la CUP són 4 gats. Més valdria que aprenguessiu dels CDR...
una d'indis Fa 4 mesos
la Paluzie molt soroll per res, bla bla bla bla ... i a l'hora de la veritat et cagues a les calces
Teresa Fa 4 mesos
Paluzie, crec que hauries de renyar la CUP i ERC, Junts ho pot dir més alt però no més clar. Que no ho veus que la CUP s'ho passa bé fent la punyeta i ERC vol guanyar, manar ella sola, superar Puigdemont... (i com li ha anat???)
anonim Fa 4 mesos
clar, junts es l'únic indepe, ho ha demostrat donant la presidencia de la diba al PSC
Ramon Fa 4 mesos
Criticar-los tot per igual em semblaria injust.
Clara Fa 4 mesos
Ja està bé de manis ,senyeretes i festetes , si no parem el país no ens en sortirem
Partits independentistes? Fa 4 mesos
Potser que deixem de fer servir aquesta expressió i parlem només de partits catalans. Ja han tornat a on s'hi troben a gust, a l'autonomisme
vendetta Fa 4 mesos
el difícil es aguantar una associació de tietes com la vostra, o fotem fora a els colons espanyols per las brabas si fa falta o desapareixa com a poble
Quin titular més manipulador heu posat. Fa 4 mesos
No se com es pot posar aquest titular tan enganyós a la carta que Elisenda Paluzie ha enviat a les bases. Em pregunto quins interessos té el diari El Mon.