L'Ametlla de Mar batejarà com avinguda 1-O el carrer on es troba la caserna de la Guàrdia Civil

La decisió del plenari esvera l'unionisme de la xarxa

Una imatge idílica de l'Ametlla de Mar
Una imatge idílica de l'Ametlla de Mar | Ajuntament Ametlla de Mar

 

 

 

L'Ametlla de Mar (Baix Ebre) rebatejarà l'avinguda Ensenyament del municipi com a Avinguda Primer d'Octubre. Fins aquí, una decisió que comença a ser habitual en diversos municipis de Catalunya. Ara bé, la decisió ha aixecat certa polèmica entre l'activisme unionista, perquè és en aquesta avinguda on hi ha la caserna de la Guàrdia Civil. 

 

 

La decisió es pendrà en un plenari que se celebrarà dimecres de la setmana entrant a quarts de nou de la nit. Sinó hi ha sorpreses de darrera hora, el punt de l'ordre del dia s'aprovarà. De fet, l'alcalde, l'actiu Jordi Gaseni, també vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència, ha remès cartes als veïns advertint-los del canvi en el nomenclator. 

 

 

En tot cas, en conversa amb El Món, Gaseni remarca que rebatejar l'avinguda on es troba la Guàrdia Civil amb el record del referèndum "no està fet expressament". "Fins ara es deia avinguda de l'Ensenyament, perquè és on hi ha l'Institut i l'escola, que és on vam votar, és per això que hem triat aquest carrer", subratlla Gaseni.  

 

 

De fet, en l'ordre del dia del plenari, al que ha tingut accès aquest diari s'enfatitza que els "caleros i les caleres" -gentilici del municipi- van defensar l'IES de la Mare de Déu de la Candelera malgrat "les amenaces de l'Estat" va prevaldre el "sentiment d'unió" entre la població per arribar a un "objectiu comú". 

 

 

Comentaris