L'ambaixador espanyol a la UNESCO: els catalans són un poble més "entretingut" que "oprimit"

El socialista Juan Andrés Perelló diu que "els pobles oprimits del món no tenen res" i considera un insult que els independentistes s'hi comparin

 

El recentment nomenat ambaixador del govern espanyol davant la UNESCO, el socialista Juan Andrés Perelló, ha advertit que "per als pobles oprimits del món, que no tenen res", és un "insult" que hi hagi "pobles desenvolupats europeus, per molts problemes regionals que tinguin, que vulguin establir-se en paritat de condicions" amb ells. "No ho són", ha resolt Perelló, que més aviat creu que quan es pensa als pobles d'Europa, en "totes les seves regions i comunitats", es podria "parlar de pobles entretinguts més que de pobles oprimits". Així s'ha expressat, una entrevista, el nou representant espanyol davant l'organització de l'ONU per a l'Educació, la Ciència i la Cultura, preguntat pel fet que les organitzacions internacionals hagin estat escenari de les aspiracions de l'independentisme català. "Qualsevol discurs que trenqui la solidaritat nacional, europea i internacional em tindrà davant, qualsevol discurs que plantegi el món com una unitat en l'univers de fraternitat em tindrà com aliat", ha replicat Perelló.

 

 

Catalunya, ha remarcat, "forma part d'Europa i d'Espanya" i en aquest àmbit es pot parlar d'autogovern i es poden veure els problemes que calgui atendre. "Però respectant el que tenim i mirant a un horitzó de fraternitat", ha puntualitzat. Perelló, que té clar que els Estats Units no hauria de sortir de la UNESCO perquè "ningú pot caminar sol pel món", aplica un raonament similar davant l'independentisme: "Si estic dient que hem de guanyar la batalla a l'independentisme d'alguns països que s'han enrocat en el nacionalisme patrionacional, com no farem aquest mateix discurs per a una comunitat d'un Estat?".

 

Comentaris