L'ambaixador de l'OTAN d'Aznar, nou delegat del Govern a la Unió Europea

Artur Mas anirà el 3 de març a Brussel•les per reunir-se amb el president de la Comissió Europea, una trobada que mai va fer José Montilla.

El diplomàtic Juan Prat serà nomenat delegat del Govern davant la Unió Europea, en substitució d'Albert Moreno. Artur Mas s'ha decidit per Prat, gran coneixedor de les institucions europees i amb via directe als despatxos de Brussel•les, per davant d'altres candidats de perfil més catalanista.

Prat, que fins al gener era ambaixador d'Espanya a Holanda, va iniciar la seva carrera diplomàtica sota la dictadura franquista i va ser ambaixador d'Espanya davant l'OTAN durant el govern de José María Aznar.

Llicenciat en Dret i Econòmiques per la Universitat de Barcelona va passar per l'Escola Diplomàtica entre el 1968 i 1970 i el seu primer destí va ser l'Equador, on va ser primer secretari de l'ambaixada de l'estat espanyol (1970-1972) en la dictadura franquista.

Tot seguit, fins al 1975, va ser cap adjunt de la delegació comercial d'Espanya a la Unió Soviètica i després, fins al 1978 i ja sota el govern d'Adolfo Suárez, va ser conseller a l'ambaixada de la República de Corea. Del 1978 al 1983 va treballar pels ministeris d'Afers Exteriors i Agricultura i Pesca. Després va tornar a marxar a l'estranger per ser conseller econòmic i comercial al Marroc (1983-1985).

Del 1996 al 2000, durant la primera legislatura del PP, el diplomàtic va ser l'ambaixador d'Espanya a les repúbliques d'Itàlia, Albània, Malta i San Marino.

D'altra banda, Artur Mas anirà el 3 de març a Brussel•les per reunir-se amb el president de la Comissió Europea, una trobada que mai va fer José Montilla.

 
 

Comentaris