El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcaldessa de Vic es mostra “sorpresa” per les diligències obertes pel cas de la megafonia
  • CA
Anna Erra, alcaldessa de Vic, | Vikipèdia

 

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, s’ha mostrat sorpresa perquè aquest divendres la Fiscalia Provincial de Barcelona hagi decidit obrir diligències i demanat als Mossos d’Esquadra que investiguin si l’emissió dels missatges per megafonia que s’han escoltat a la plaça cada dia fins l’11 de setembre poden ser constitutius d’algun delicte. Erra ha criticat que se n’hagi assabentat pels mitjans de comunicació. “Encara no hem rebut res”, ha assenyalat. I ha afegit que ara el consistori estarà a l’expectativa per conèixer “què ens demanen exactament”. L’alcaldessa ha reivindicat que la ciutat de Vic -on 18 dels 21 regidors són de formacions obertament independentistes- s’ha sumat a moltes iniciatives per “fer visible i donar rellevància al moment que vivim”. “Durant el mes d’agost no volíem que la gent s’oblidés que tenim presos i exiliats”, ha destacat. El missatge –consensuat entre el consistori, l’ANC, Òmnium i els CDR- demanava, entre d’altres, que “no ens desviem del nostre camí: la independència de Catalunya”.

 

L’alcaldessa ha explicat davant els mitjans de comunicació que no hi ha hagut cap tràmit administratiu on s’hagi registrat l’autorització de l’acció del megàfon de la plaça. Anna Erra ha explicat que la proposta es va fer de manera oral a un representant de l’equip de govern i es va consensuar entre els membres. L’alcaldessa també ha explicat que Vic s’ha sumat a moltes accions i no totes es consulten amb la resta de partits, “perquè entenem que l’equip de govern té la potestat per prendre-les”. Tot i això, en ocasions importants, com els actes al voltant de l’1-O, llavors sí que es van consensuar amb la resta de formacions.

 

La fiscalia, que ha obert diligències a partir de la denúncia d’un particular, també vol determinar si l’emissió dels missatges ha suposat alguna despesa per la corporació municipal, ja sigui per la instal·lació dels altaveus o per la confecció del missatge emès. Segons la batllessa, però, als investigadors els serà “difícil” quantificar la despesa que s’hagi pogut generar perquè el sistema ja funciona habitualment. En diferents moments del dia, ha relatat, sonen també els anomenats ‘goigs de Sant Miquel’. De fet, la gravació va ser lliurada a l’ajuntament a través d’un aparell d’enregistrament a punt per connectar-se al sistema d’emissió. 

 

Anna Erra s’ha mostrat a l’expectativa dels propers moviments de la fiscalia i les investigacions que ha ordenat als mossos, perquè el consistori encara no ha rebut cap notificació oficial. Erra ha assenyalat que ignora quin recorregut pot tenir aquesta investigació, però ha recordat que, per exemple, “la de l'”a por ellos” la van arxivar”

 

A finals d’agost va saltar la polèmica a Vic per la difusió de missatges independentistes a través de la megafonia de l’Ajuntament. En concret, es tractava d’un missatge consensuat amb l’ANC, Òmnium i els CDR, en què es lamenta la situació dels dirigents independentistes a l’exili i que són a la presó. La locució demana que “no normalitzem la situació d’excepcionalitat i d’urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu: la independència de Catalunya”. El missatge es va estar repetint durant cada dia fins l’11 de setembre. A partir de llavors, només sonarà quan hi hagi alguna manifestació pels presos i exiliats o ens moments puntuals. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa