El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcaldessa de Salt denuncia que hi ha "algú interessat a encendre el foc" al municipi
  • CA

L’alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, creu que al darrere dels incidents d’aquests dies a la seva població hi ha gent d’altres municipis que s’aprofita de l’alta densitat d’immigrants en aquesta localitat del Gironès.

En declaracions “El matí de Catalunya Ràdio”, l’alcaldessa ha remarcat que en la manifestació de divendres al vespre a Salt, on es van cremar contenidors, hi havia gent de fora de la població. “Molts dels joves que es van venir a manifestar aquí curiosament venien de Lloret, Celrà i Figueres. Per tant, s’ha d’analitzar bé què ha passat i qui va fer aquesta crida. Sabent que Salt és un lloc on existeix el fenomen migratori i que, a més, hi ha problemàtiques respecte a la convivència i s’ha produït un accident, s’aprofita això perquè a algú interessa encendre el foc aquí”.

En aquesta manifestació de divendres a Salt hi van participar uns 50 joves que protestaven perquè un amic seu, un menor amb antecedents delictius, va quedar ferit després de caure des d’un quart pis durant una persecució policial. Iolanda Pineda qüestiona que aquests nois tinguin capacitat de provocar els posteriors actes vandàlics amb diversos vehicles incendiats. “En aquests grups hi havia nois d’entre dotze i quinze anys. Dubto molt que a aquesta edat siguin prou organitzats ells mateixos, s’autoorganitzin i siguin capaços de fer el que van fer divendres a la nit. Hi ha d’haver algú, que és adult, que deu tenir algun tipus de formació per poder organitzar aquest tipus de joves. Ara volem poder descobrir qui ha estat.”

L’alcaldessa de Salt creu que aquests aldarulls només s’acabaran amb la intervenció policial. “Tothom s’ha posat a disposició per al que calgués i vull tots els dispositius policials necessaris fins que la cosa es calmi, fins que sigui necessari.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa