L'alcaldessa de Berga torna a desobeir i no declara al jutjat

La citació és en qualitat d'investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament

 

 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, tornarà a desobeir i no declararà aquest matí al Jutjat per no haver tret l'estelada de l'Ajuntament. Venturós està citada avui a les 11 del matí a comparèixer al Jutjat d'Instrucció número 1 de la ciutat, i com la darrera vegada, desobeirà i no s'hi presentarà. La citació és en qualitat d'investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament de Berga en les passades eleccions del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015. Aquesta citació arriba després que el passat 5 d'abril Venturós encapçalés un acte de desobediència i no acudís a declarar tal i com havia estat requerida.

Apel·lant un cop més la desobediència, l'alcaldessa de Berga explica: "Tal i com vaig fer ja el passat 5 d'abril, avui tornaré a desobeir i no aniré al jutjat sinó que declararé davant del poble, que és a qui em dec. Com a representant de l'equip de govern de la CUP de Berga, reitero la meva voluntat de no esquivar el desafiament de l'estat. La independència la conquerirem demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria i per tant jo com a alcaldessa em dec al poble i això és el que faré, respectar la decisió del poble", assegura. Per aquest motiu, l'alcaldessa de Berga ha comparegut al programa 'Els Matins' de TV3 a les 11 del matí, hora en què està citada a declarar, en comptes de fer-ho davant del jutge.

 

 

D'altra banda, s'ha convocat aquest vespre a les 19 hores un acte de suport a Venturós, a la plaça de Sant Pere.

 

Comentaris