L'alcaldessa de Badalona nega que els funcionaris estaran en risc l'1-O

Dolors Sabater assegura que el seu ajuntament no posarà en perill cap funcionari municipal en el referèndum ja que "hi ha alternatives per fer-ho"

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha assegurat aquest dilluns que el seu ajuntament no posarà en risc cap funcionari municipal en el referèndum de l'1-O, ja que "hi ha alternatives per fer-ho". En una entrevista a TV3 ha explicat que el consistori de Badalona està "en espera" de saber els detalls del referèndum que JxSí i la CUP explicaran aquest dimarts.

 

 

Segons Sabater, el consistori "està al costat de la democràcia i totalment a favor del dret a decidir", però decidirà la seva posició sobre el referèndum quan el Govern concreti els detalls i sàpiguen quin paper tindran els ajuntaments, encara que ha deixat clar que el seu objectiu serà preservar la seguretat dels funcionaris.

També ha acusat l'Estat de provocar que "el debat sigui solament si el referèndum es pot celebrar o no", i al PP d'apostar per la judicialització extrema de la justícia. Per a l'alcaldessa, és necessari que el Govern català impulsi un referèndum amb garanties, destacant que depèn de les institucions que sigui efectiu i de la ciutadania que sigui vinculant.

 

Comentaris