L'alcalde de Perpinyà respon a l'ambaixador espanyol a França que la carta és una "ingerència" a les seves accions

El diplomàtic va recriminar-li la rebuda institucional que va fer al president Quim Torra

 

L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha respost a l'ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera, que la carta que li va enviar recriminant-li la rebuda institucional a Quim Torra és una "ingerència" que està totalment fora de lloc i que és "inadmissible". L'ACN ha tingut accés al contingut de la missiva en la qual el batlle es mostra sorprès tant en el fons com en la forma en la qual el diplomàtic s'ha dirigit a ell per l'acte amb el president de la Generalitat. Jean-Marc Pujol li diu que no té perquè justificar-se com a alcalde d'una gran ciutat dels actes i accions que fa i que si l'ambaixador entendria que ell li demanés comptes de les accions que realitza l'Ambaixada espanyola.

 

El diplomàtic va enviar-li una carta retraient-li que fes una rebuda institucional a Quim Torra i li entregués la Medalla d'Honor de la Vila. A l'escrit, a més, qualificava el president de la Generalitat "d'inconstitucional". Així ho va assegurar el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Josep Puigbert, a través d'un tuit que va suscitar nombroses reaccions a les xarxes socials. Entre elles, la del mateix Torra però també de Marta Pascal o del senador de Bildu Jon Iñarritu, que van criticar l'actuació i van anunciar que demanarien explicacions

 

  

  

Ara i segons ha pogut saber l'ACN, l'alcalde de la ciutat ha respost a l'ambaixador que està sorprès tant pel fons com per la forma de la missiva i li diu que no té perquè justificar les accions i actes que fa. A més, li pregunta si el diplomàtic entendria que ell li demanés comptes sobre les accions que duu a terme l'Ambaixada espanyola. Pujol assegura que es tracta d'una "d'ingerència totalment fora de lloc" i diu que és "inadmissible". 
 

Comentaris