El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcalde de Batea vol que la població surti de Catalunya per integrar-se a l’Aragó
  • CA

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha fet una petició oficial a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona per celebrar una reunió en la qual s’explorin les possibilitats jurídiques que el municipi se separi de Catalunya i passada a pertànyer a l’Aragó, segons publica el diari ‘El Mundo’. Segons ha explicat Paladella al mateix diari, els habitants del municipi estan “sospesant demanar ser territori aragonès” i volen que el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, els informi sobre “les fórmules jurídiques que existeixen, quins sistemes hi ha, per després decidir sobre la possibilitat de canviar de territori”. En aquest moment estan a l’espera que la Subdelegació els doni una data per a la reunió.

La raó és el que l’alcalde de Batea descriu com un llarg historial de “discriminacions, greuges i discussions amb el Govern”. De fet, assegura que els habitants de la població se senten catalans i no volen marxar, sinó que els fan fora. “La gent està molt enfadada, ningú entén res, i hi ha molta crispació sobre els postulats i la manera d’obrar del que abans era Convergència… Aquesta gent parla molt del respecte a les resolucions del Parlament, però només a aquelles que els interessen a ells”, denuncia en declaracions al Mundo.

 

L’ANC, indignada

 

Per la seva banda, l’ANC de Batea s’ha mostrat indignada per aquestes declaracions del batlle, i ha publicat un post al seu Facebook on expressen literalment “indignació, vergonya i impotència” per les paraules de Paladella. En aquest sentit, es queixen que “no hi ha dret que un representant polític d’un municipi mitjançant una noticia a un diari pugui posar en boca de tota la població una acusació tant greu com voler sortir de Catalunya, sense tenir opinió dels ciutadans del poble i sense tenir en compte els resultats de les ultimes votacions al municipi”.

 

Per tot això, es dirigeixen a l’alcalde avisant-lo que “no s’hi val tot per aconseguir unes places de la residència, que no diem que no siguin lícites, però això que ha fet avui no es de rebut i no representa el nostre municipi!”

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa