El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcalde de Batea s’aferra al referèndum per separar-se de Catalunya
  • CA

 

La polèmica al voltant de l’alcalde de Batea segueix viva. Joaquim Paladella ha decidit no retractar-se de les seves paraules als mitjans de comunicació, i continua oberta la possibilitat que el consistori intenti celebrar un referèndum perquè els habitants del municipi decideixin si volen abandonar Catalunya i passar a ser un poble de l’Aragó

 

L’Ajuntament de Batea ha celebrat aquest dimarts un Ple per debatre la idea que ha tingut l’alcalde. Paladella ha sostingut que aquesta discussió no va de banderes i que ell creu en el dret a decidir de la gent. És per això que ha insistit, tal i com ja havia dit als mitjans durant els darrers dies, que vol explorar diferents vies per acabar amb la “discriminació” que el poble rep per part del Govern de la Generalitat i que els habitants del poble triïn entre diferents possibilitats. 

 

El Ple d’avui no anava a ser un debat qualsevol. Moltes persones hi han assistit, i s’hi han viscut alguns moments de tensió. En un moment del debat, Paladella ha sostingut que “la democràcia no està al carrer, sinó al Ple”, cosa que ha indignat els assistents i que ha fet que més tard corregís les seves paraules.

 

Paladella centra bona part del seu argumentari en les 30 places que el consistori reclama a la Generalitat, i aquest dimarts ha volgut aportar dades per donar encara més pes al seu discurs. De fet, l’alcalde insisteix que ell se sent català, però que el problema actual rau en aquestes places; cosa que, segons ell, justificaria el plantejament de voler abandonar Catalunya per passar a ser un municipi aragonès.

 

De totes maneres, l’ANC de Batea ja va mostrar el seu rebuig a la proposta de Paladella. És més, la portaveu de l’entitat al municipi, Elga Aguiló, va recordar que “en les eleccions europees i les autonòmiques plebiscitàries” van guanyar les forces independentistes, i que els habitants del poble mai havien parlat sobre la idea de passar a ser un municipi aragonès.

El líder de l’oposició al consistori, Ramon A. Arnal, ha lamentat en declaracions a El Món que Paladella “hagi muntat tot aquest enrenou”. De fet, l’oposició ha demanat la dimissió de Paladella. 

 

Arnal critica “que durant tota la seva primera intervenció no parlés en cap moment de la polèmica”. “Per què es pensava que hi havia tants mitjans en aquella sala?”, s’ha preguntat, i ha sentenciat que “debatre amb ell és com jugar al frontó”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa