El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcalde de Batea es planteja fer un referèndum per separar-se de Catalunya
  • CA

 

“Tenim dues opcions. O ens quedem asseguts i acatem la discriminació per part del Govern de Catalunya, o explorem totes les possibilitats que tenim”. L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha explicat aquest dimecres a El Món que els habitants del seu municipi podran decidir quin serà el futur polític del poble si la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona considera que es pot dur a terme un procés perquè el municipi passi de ser català a aragonès.

 

Paladella assegura que ell “ho ha parlat amb tots els partits” i que és “una decisió del govern municipal” que no s’hagués pres si el municipi “no estigués discriminat”. Argumenta aquesta marginació en el fet que l’any 2010 es va signar un conveni amb el Govern del tripartit per construir a Batea una residència amb 60 places concertades. Anys després, segons explica l’alcalde, el municipi només disposa de 30. I assegura que de les 1.500 places que l’Executiu català concedeix aquest any, no n’hi ha cap que sigui pel poble.

De totes maneres, Paladella insisteix que la decisió de valorar la possibilitat de separar-se de Catalunya per passar a ser de l’Aragó “no es deu a motius identitaris” ni a una voluntat de fer-ho abans que Catalunya pugui esdevenir un Estat independent. “Ens sentim catalans, però plantegem possibilitats per millorar la nostra situació. Nosaltres hem de lluitar per ser ciutadans de primera“, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa