El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcalde d’Alcarràs considera “humiliant” retirar símbols dels carrers
  • CA

L’alcalde d’Alcarràs i número 29 de la llista d’ERC a les eleccions europees, Miquel Serra, considera un acte “d’humiliació” al poble demanar que es treguin pancartes, llaços i estelades de la façana de l’Ajuntament i dels espais públics del municipi. Serra respon així el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, que aquest diumenge va dir a Lleida que denunciarà Serra a la Fiscalia per “no respectar la neutralitat política del municipi”. “No vull entrar en discussions amb persones que no volen dialogar i que l’única eina que tenen és la denúncia”, ha dit Serra. “Que denunciïn i ja veurem què passa als tribunals”, ha afegit. L’alcalde d’Alcarràs s’ha reunit aquest dilluns amb sindicats i productors per parlar sobre la ramaderia i el seu futur. A la reunió han assistit l’eurodiputat i número tres ala llista d’ERC a Europa, Jordi Solé, i el diputat al Congrés, Xavier Eritja.

Sobre la denúncia que Ciutadans vol fer arribar a la Junta Electoral, Miquel Serra, per treure símbols, diu que els ho hauria de dir, en tot cas, la Junta Electoral de Zona, que reconeix que ja els ho ha requerit. Serrà, però ho qualifica de “qüestionable” i d’acte “d’humiliació” al poble. No entén perquè els demanen fins i tot treure plaques “simbòliques” de que donen la benvinguda a la República catalana a l’entrada d’Alcarràs o fins i tot estelades en places. “Arribar a aquests extrems em fa pensar que la junta electoral no és gens imparcial”, critica Serra. 

ERC rebutja la reducció dels ajuts de la PAC i defensa mesures per protegir els petits productors

Davant la nova Política Agrària Comuna (PAC) de més enllà del 2021, l’eurodiputat el número 3 d’ERC a les eleccions Europees, Jordi Solé, ha defensat que cal que aquesta tingui en compte les necessitats reals del sector agrari català i ha rebutjat la proposta de la Comissió Europea (CE) de retallar els recursos de la PAC. “Com a mínim s’han de mantenir i, en tot cas, potser canviar una mica les prioritats emmarcant la PAC en el canvi cap a una economia circular, la bioeconomia i cap a una transició energètica”, aspectes en els quals “el sector agrari hi juga un rol important”, ha expressat. Per això, “la UE el que ha de fer és ajudar les explotacions i empreses que fan bé les coses en sector primari”, ha defensat Solé.

Entre les mesures que ERC vol seguir defensant a Brussel·les en relació amb el sector agrari català, Solé ha plantejat la necessitat d’implementar normatives que impedeixin o dificultin la concentració del mercat agroalimentari en mans de poques distribuïdores, i d’altres que permetin regular el mercat per tal de protegir “els petits productors en front de la pressió creixent que exerceixen els grans distribuïdors i que els porten a vendre per sota de preu de cost”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa