El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Ajuntament també retirarà avui l’estàtua de la Victòria
  • CA

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Pisarello, ha explicat aquest divendres que el consistori també retirarà avui l’estàtua de la Victòria, vestigi franquista. Després que aquesta matinada, operaris de l’Ajuntament retiressin la figura de Franco, Pisarello ha assenyalat que “només tenia sentit si hi eren totes dues”.

 

En declaracions a Rac1, el regidor ha dit que “l’escultura de Franco ha quedat força malmesa i que actualment es troba “als magatzems de la Zona Franca. La idea és que continuï allà”. “En molt pocs dies hi ha hagut 1.000 visitants a l’exposició. És necessària”, ha afirmat.

 

Sobre les reaccions que ha provocat aquesta exposició en la ciutadania, el tinent d’alcalde ha insistit que “no estaven previstes i no era el que es buscava”. “Érem conscients que podia passar però no fins als extrems a què s’ha arribat”, ha lamentat.

 

És una exposició rigorosa, però arriba en un moment polític en què governa un partit hereu del franquisme i genera rebuig”, ha justificat, i ha afegit que no ho pot “condemnar en la mesura que entenc que hi ha una ferida oberta a tota Espanya per aquestes coses”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa