L'Ajuntament de Barcelona preveu denunciar el govern espanyol per no haver tancat el CIE

La Policia Nacional espanyola no se sent interpel·lada per l'ordre de precinte del consistori

 

L'Ajuntament de Barcelona preveu denunciar el Ministeri de l'Interior, després que no hagi donat cap pas per tancar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca, malgrat que el consistori va emetre una ordre de precinte fa dos mesos. Fonts municipals han explicat que preveuen presentar una denúncia en l'Audiència Nacional després d'esgotar la via administrativa, en un termini de poques setmanes, durant les quals l'Ajuntament enviarà una notificació, esperarà resposta i transcorrerà un període d'al·legacions, entre altres passos.

 

L'Ajuntament va emetre una ordre de precinte el 29 de març i va avisar que, si en un termini de dos mesos el centre no tancava, portaria al Ministeri a l'Audiència Nacional, que decidirà "si preval el dret urbanístic o el dret del Ministeri a tenir un equipament on vulgui i sense llicència", segons les mateixes fonts. El consistori va ordenar el cessament d'activitat del CIE al juliol per no comptar amb una llicència d'activitat adequada i no complir amb normes de seguretat, però el centre va reobrir l'endemà, després de vuit mesos tancat per obres de reforma.

Fonts de la Policia Nacional han defensat també en declaracions que el centre ha seguit amb el seu "curs i funcionament normal", perquè no se sent interpel·lat per l'ordre de precinte de l'Ajuntament, ja que asseguren que no té la competència. Sostenen que el consistori no compta amb la "facultat legal" per ordenar el precinte del centre, que sí tancaria si així ho decidís un jutge, perquè la Policia Nacional sempre compleix amb les decisions judicials, han assenyalat les mateixes fonts.

 

Comentaris