L'Ajuntament de Barcelona incorpora més de 500 treballadors a la seva plantilla

Reforça, entre d'altres, els districtes, els centres de serveis socials i l'àrea de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència

 

L'Ajuntament de Barcelona ha incorporat 510 treballadors a la seva plantilla amb l'objectiu de millorar els serveis bàsics d'atenció ciutadana com els serveis socials, educació i les polítiques de proximitat amb els districtes. Segons ha informat el consistori en un comunicat aquest diumenge, 105 dels treballadors s'incorporaran als districtes per adequar els equips de llicències i inspecció de la demanda ciutadana d'aquests serveis i per reforçar l'estructura del territori.

 

Així mateix, l'Ajuntament ha reforçat l'àrea de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència, amb 102 treballadors nous dels quals una part són psicòlegs i treballadors socials que provenen de la internalització dels Punts d'Informació i Atenció de Dones i el Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida. D'altra banda, també hi ha professionals que reforçaran les Oficines d'Atenció Ciutadana, així com els sistemes d'informació a la ciutadania i el Pla 'Barcelona Ciutat Refugi'.

Durant els últims mesos també s'han incorporat 64 treballadors als centres de serveis socials, en els equips d'atenció a la infància i adolescència, i els serveis de persones amb discapacitat, per reduir així la llista d'espera. Aquest augment també es deu a l'increment de l'atenció que ofereixen aquests serveis, la demanda dels quals ha crescut entre un 10% i un 30%, a més de l'increment del nombre de recursos en tots els serveis i el del pressupost en atenció social.

 

 

D'altra banda, el consistori ha contractat 69 professionals per donar impuls a les campanyes d'inspecció d'habitatges d'ús turístic o altres incompliments de les ordenances municipals, així com alguns projectes de transformació de la ciutat que s'estan desenvolupant en alguns barris. Finalment, l'Ajuntament té el procés de gestió directa de tres casa bressol i preveu l'obertura de deu més. Per elles ha contractat altres 34 professionals a l'Institut Municipal d'Educació.

 

Comentaris