El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Ajuntament de Barcelona exigeix el tancament del CIE de la Zona Franca
  • CA

 

El tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha tornat a exigir el tancament del CIE de la Zona Franca i ha qualificat la vaga de fam de mig centenar d’interns com un “acte legítim i democràtic” davant les condicions al centre que “atempten contra la seva dignitat”. En declaracions als mitjans des de Vic, on ha assistit per expressar el seu suport al regidor Joan Coma –que s’ha negat a anar fins a Madrid per declarar davant de l’Audiència Nacional per un presumpte delicte a la incitació a la sedició-, Asens ha emplaçat el govern espanyol a donar compliment als mandats de l’Ajuntament de Barcelona i del Parlament instant al tancament del CIE i ha afirmat que els interns no disposen de les condicions de seguretat apropiades. “Si passa alguna cosa, farem plenament responsables a la delegació del governi al Ministeri de l’Interior”, ha avisat.

Asens ha indicat que tant el motí de fa uns dies al centre madrileny d’Aluche com l’acció de protesta d’aquest cap de setmana a Barcelona certifica que els CIE “tornen a estar sobre la taula”. El tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona considera que hi ha “un ampli consens a l’hora d’entendre que el CIE és un forat negre dels drets humans i la democràcia” i per això ha retirat que cal tancar-lo. En aquest sentit, ha afirmat que el que està passant “és una oportunitat més per exigir al ministre que respecti la legalitat municipal que l’obliga a tenir el CIE amb els papers en regla”, en no tenir les garanties de seguretat.

 

L’Ajuntament donarà una ordre per precintar el CIE de la Zona Franca

Jaume Asens també ha anunciat que donarà en els pròxims dies una ordre de precinte per al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Ho ha explicat en declaracions als mitjans des de l’Ajuntament, on ha recordat que ja van emetre una ordre de cessament d’activitat “que no ha estat atesa” pel Ministeri de l’Interior.

 

Segons Asens, aquesta primera ordre ja és ferma perquè ha passat el termini que Interior tenia per recórrer-la i no ho ha fet, per la qual cosa el següent pas és emetre una ordre de precinte que donarà “ben bé 20 dies” perquè es desallotgi el centre.

“Donarem un termini al més ampli possible perquè generi el mínim tràfec i, si fa falta, es traslladi els interns a un altre centre o els posin en llibertat”, ha assegurat. Aquesta ordre, prevista “com a molt tard per a la setmana que ve” està pendent de l’informe elaborat per Bombers de Barcelona sobre el centre que s’inclourà a manera d’exposició de motius.

 

El tinent ha dit preveure que des de l’Administració de l’Estat no es doni cap resposta i que, en aquest cas, l’Ajuntament acudirà a la justícia perquè dirimeixi la situació del CIE: “Pot passar que el jutge suspengui aquesta ordre o ens digui que s’ha de complir i ordeni al CIE desallotjar”, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa