El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advocat de Millet acusa la Fundació del Palau “d’encobrir” CDC
  • CA

 

 
L’advocat de Fèlix Millet, Abraham Castro, ha acusat els actuals gestors del Palau de la Música i la seva presidenta, Mariona Carulla, d’haver “ignorat o encobert” el pagament de comissions per part de Ferrovial a CDC a través de l’entitat cultural, “potser perquè ha confessat massa”. El lletrat ha aclarit que no es referia ni al fiscal, ni a l’acusació popular (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona), ni a l’advocat de l’Estat, sinó a la Fundació del Palau de la Musica, especialment a la seva actual presidenta i anterior vicepresidenta, Mariona Carulla, i al Consorci, representat per les administracions que, al seu entendre, haurien de “callar”. Només el fiscal i l’acusació popular sol·liciten el decomís a CDC de 6,6 milions d’euros.
 
 
 
 
“S’està demanant apedregar l’adúltera per part dels que tenen molt a amagar”, ha indicat, a la vegada que ha fet referència a la frase bíblica de “el que estigui lliure que tiri la primera pedra”. L’advocat ha recordat que el problema de Millet és “haver confessat massa” i “algunes acusacions no li perdonaran”. Ha qualificat les penes reclamades per a Millet per part del Palau de la Música, que exerceix l’acusació particular, de “draconianes”, ja que pugen a més de 80 anys de presó. “De veritat pot venir aquí el Palau a dir que no sap quin és l’origen il·lícit dels diners?”, ha preguntat.

L’advocat demana menys de dos anys de presó per Millet, però ha admès que l’expresident del Palau es va apropiar de fons de l’entitat musical per a despeses particulars, com obres a casa seva, a L’Ametlla del Vallès, o viatges d’oci, i ha reconegut que se li “van creuar els cables” a l’hora de quedar-se diners que no eren seus. Segons ha dit, a principis dels anys 80, quan Millet va arribar a la direcció, el Palau es trobava en un estat ruïnós tant físicament com comptablement i en pocs anys Millet va aconseguir més de 40 milions d’euros de patrocinis. “No conec cap espoliador a la història que quan se’n va deixi més del que s’havia trobat”, ha argumentat. L’advocat ha explicat que, per la seva bona gestió, Millet va creure que ell i Montull mereixien cobrar ‘bonus’ de les arques de la institució sense sotmetre-ho als òrgans del Palau: “Aquí va venir el seu gran error. Per pudor, vergonya o desvergonya van decidir agafar-ho sense més”. 

 

Castro lamenta que l’expresident del Palau faci 8 anys que compleix una pena “d’arrest domiciliari” després d’haver confessat. Segons ha dit, el seu client i ell han hagut de sortir de restaurants perquè la gent s’aixecava. També ha dit que s’han sentit “injustament tractats per part del fiscal del cas” i considera que no els va tractar igual que a altres encausats, en una al·lusió implícita al tracte del fiscal cap a Montull i a la filla d’aquest i exdirector financera del Palau, Gemma Montull, que tenen peticions de pena més baixes que Millet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa