L'advocat de Millet acusa el Palau d'encobrir les comissions de CDC

Apunta directament a l'actual presidenta de l'entitat: "Estan implicats fins a les 'trancas'"

 

L'advocat de Fèlix Millet, Abraham Castro, ha acusat la Fundació del Palau de la Música, acusació particular en la causa del cas Palau, d'"ignorar quan no encobrir" el presumpte cobrament de comissions de CDC a Ferrovial a través de la institució cultural. "Mai m'havia trobat una causa on les defenses confessen una cosa que les acusacions encobreixen", ha sostingut l'advocat en el seu informe final en la sessió d'aquest dimarts del judici del cas Palau, en el qual ha apuntat directament a l'actual presidenta de la institució, Mariona Carulla, que era vicepresidenta en l'època de l'espoli.

El cas Palau té dos vessants: d'una banda, l'espoli de la institució per part de Millet i del seu número dos Jordi Montull i, per un altre, el suposat cobrament de comissions de CDC, sobre el qual els advocats del Palau ha evitat formular acusació. Castro ha lamentat que el Palau no acusi CDC i, no obstant això, demani "penes absolutament draconianes" de més de vuitanta anys de presó per a Millet, Montull i la filla d'aquest i llavors directora financera de la institució, Gemma Montull.

La defensa de Millet fa la seva lectura sobre aquesta postura: "Demanen penes exemplaritzants quan els seus clients estan implicats fins a les 'trancas' en els fets. S'està demanant l'apedregada de l'adúltera perquè tenen molts pecats que ocultar". La Fiscalia sosté que CDC va cobrar almenys 6,6 milions d'euros de donacions il·legals de Ferrovial a través del Palau de la Música, que la constructora suposadament pagava al partit a canvi de concessions d'obres públiques des d'institucions que controlaven.

 

 

El fiscal Emilio Sánchez Ulled creu que hi ha nombrosa informació que confirma aquest desviament de fons al partit i, a les seves declaracions com a acusats en judici, tant Millet com Montull i la seva filla van reconèixer aquests pagaments, encara que CDC i els exresponsables de Ferrovial acusats ho van negar.

 

Comentaris