El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’acta de la policia admet que no calien les detencions de Girona
  • CA

 

La ràtzia d’avui de la policia espanyola a Girona contra els independentistes i alcaldes de la CUP ha acabat amb un balanç de 17 detinguts que a les set del vespre han quedat lliures. Estudiants, activistes de l’ANC i CDR, i els alcaldes cupaires de Celrà i Verges, Dani Cornella i Ignasi Sabater, han estat detinguts amb un operatiu a voltes espectacular en les seves poblacions, amb emmanillaments inclosos. El motiu de la detenció “desordres públics en l’aniversari del Primer d’Octubre a l’estació de l’AVE de Girona”. 

 

Ara bé, el Cos Nacional de Policia es podria haver estalviat les detencions. Així ho admet amb totes les lletres, els mateixos instructors en les actes de la declaració dels arrestats, a les que ha tingut accès El Món. Concretament, l’acta de la detenció aixecada informa que la instrucció acorda la posada en llibertat, “donat que a judici de la mateixa instrucció, no existeixen indicis que facin presuposar que el declarant no vagi a comparèixer quan sigui requerit per part de l’autoritat judicial”.

 

En aquest sentit, l’instructor del cas ha assegurat als reprensentants institucionals que s’han acostat a comissaria, com l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i a alguns dels detinguts que les detencions les havia ordenades ell mateix i que era conscient que “no eren necessàries”. 

 

Una frase que ha sorprès a l’advocat dels detinguts, Benet Salellas, que es preguntava amb el paper a la mà com és que els han detingut sense cap habilitació judicial ni sense cap prova rigorosa. “Per què els detenen si no hi veuen cap incidi?”, s’ha preguntat socràticament. “Han agafat les imatges de les càmeres de l’estació de l’AVE i les han comparat amb fotografies dels detinguts dels seus comptes de xarxes socials”, ha aclarit. “Sembla un treball manual d’escola”, ha ironitzat. “És una operació de càstig”, ha reblat Salellas que ha recomanat als seus clients acollir-se al dret a no declarar. “Algú haurà d’explicar si hi havia patrons ideològics al darrere de les detencions i quines fonts d’informació s’han fet anar”, ha afegit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa