El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’acampada independentista torna a instal·lar-se a plaça Sant Jaume
  • CA

 

L’acampada independentista ha tornat a instal·lar-se a plaça Sant Jaume aquest dimarts, un cop acabades les festes de la Mercè. Després que decidissin deixar lliure l’espai perquè s’hi poguessin celebrar les activitats programades, els concentrats han tornat a ocupar la plaça amb una vintena de tendes i plantegen una protesta “indefinida”. El tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, s’ha mostrat “preocupat” pel que fet l’acampada “es faci en termes indefinits” perquè pot “generar conflictes” i “alterar la convivència a la ciutat”.

Els acampats van desmuntar gran part de les tendes el divendres per facilitar la celebració de les festes de la Mercè. Van deixar únicament tres tendes informatives en un lateral de la plaça per fer compatible la protesta amb les festes. Ara, tal com ja van advertir, els concentrats han tornat a instal·lar una vintena de tendes a la plaça. 

  

  

L’Ajuntament es mostra “preocupat”

  

  

El tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona s’ha mostrat “preocupat” després que els acampats hagin tornar a la plaça. Asens ha dit que la gestió de la concentració és “competència” tant de l’Ajuntament com de la Generalitat, però ha recordat que es tracta d’una “concentració política” i que, per tant, és un “àmbit de competència de la Generalitat”. 

  

  

“Hauríem d’intentar posar-nos d’acord a l’hora de trobar una solució que eviti l’ús de la força”, ha dit Asens. En aquest sentit, ha reconegut que el paper del president de la Generalitat, Quim Torra, va ser “clau” a l’hora d’aconseguir que els concentrats reduïssin l’acampada durant les festes de la Mercè. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa