El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’acampada de sant Jaume ‘espera’ els unionistes
  • CA

 

L’acampada per implementar la República que es va plantar la nit de la diada a la plaça sant Jaume continua. Són pocs però ben avinguts i sobretot, convençuts independentistes. De fet, passen les nits dormint en unes tendes de campanya plantades davant el Palau de la Generalitat mentre un dels acampats fa guàrdia assegut en una cadira de càmping. “Estarem aquí pujant els polítics fins que Simplemente la república perquè vam votar i van guanyar”, comenta en Toni a El Món, un tipus motivat amb gorra d’estelada que planta guàrdia des de dimecres. 

 

Davant la convocatòria d’una manifestació de caire unionista contra la immersió lingüística prevista per aquest diumenge, els acampats Ja han advertit que no es pensen bellugar. Així ho han fet saber tant els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que els van visitant de tant en tant per estirar-los les orelles per tenir tendes de campanya. Els Mossos també els han requerit perquè diumenge abandonin la concentració, un avís al que no pensen fer-me cas. “Que acordin un, si volen”, proposa en Toni que ja ha estat identificat per la Policia. Els acampats tenen reforços de col·lectius antifeixistes, membres joves que ja hi passen les nits.

 

Segons en Manu, l’Anthony de Sabadell i una dona del Bages -acampats- “cal collar els polítics”. “Ens estarem aquí fins que el resultat del primer d’octubre i del 21 de desembre s’apliqui és a dir que s’implementi la república”, asseguren en conversa coral amb aquest diari. De tota manera, admeten que són pocs -la nit de divendres a dissabte tot just eren una quinzena- i s’esperen que la crida #omplintsantJaume abans de la manifestació del diumenge es compleixi. 

 

Mentre esperen que la gent arribi, els acampats llegeixen, enraonen, debaten i pronostiquen la futurologia més immediata del procés independentista. Han rebut la visita de membres del govern tant del president Quim Torra com de les conselleres Teresa Jordà i Esther Capella. Els acampats en tenen ja alguna experiència donat que són els mateixos que van acampar per la república a la plaça sant Jaume ara fa unes setmanes. Si et opció de protesta vols fer una veu constant a la plaça sant Jaume perquè el suposat obert efectiu compleixi el que considera que és el Seu mandat: implementar la república. En qualsevol cas, l’acampada viure la prova de foc a la manifestació unionista de diumenge. 

 

Ara bé la veritable prova per tot el conjunt de l’independentisme és si la manifestació convocada el 29 de setembre  en suport a la policia Espanyola que va actuar el primer d’octubre tindrà preferència a la plaça sant Jaume i els mossos hauran de treure aquells que la policia que es vol manifestar van pegar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa